Vieni nustebino, kiti neatsilaikė

Kauno „Stumbras B“ ekipos futbolininkai pateikė vieną didžiausių sezono sensacijų. Kauniečiai 22-ajame ture savo aikštėje 2:1 patiesė lygos favoritą „Panevėžio“ klubą, o jau penktadienį kibs į atlapus NFA kolektyvui.

Panevėžiečiai į Kauną atvyko būdami akivaizdūs pirmosios lygos favoritai ir savo jėgą jie ėmėsi įrodinėti iškart. Jau 2-ąją mačo min. jie perėmė kamuolį netoli šeimininkų vartų, o į baudos aikštelę įsiveržęs Paulius Janušauskas jų pastangas užbaigė galingu šūviu į artimąjį kampą. Po šio daugkartinio Lietuvos čempiono Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ sudėtyje įvarčio atrodė, kad „Stumbras B“ neišvengs sutriuškinimo. Juolab, kad turnyro lentelėje komandas skyrė šviesmečiai – panevėžiečiai su 47 taškais po 20 mačo rikiavosi pirmi, o kauniečiai iki tos dvikovos buvo sukrapštę dvigubai mažiau - vos 23 taškus per 18 akistatų.

Tačiau šeimininkai įrodė: statistika – viena, o realybė – visai kas kitą. Dar pirmajame kėlinyje jie sugebėjo ne tik atsitiesti, bet ir persverti rezultatą. Iš pradžių 18-ąją min. 18-metis 190 cm ūgio gynėjas Vilius Armalas laimėjo oro dvikovą ir galva smūgiavo rezultatyviai. 31-ąją min. nepasisekė „Panevėžio“ marškinėliais vilkinčiam kauniečiui Mantui Fridrikui. Jis nepavojingoje situacijoje netyčia nukreipė kamuolį į savo vartus. Nors vėliau favoritai rengė šeimininkų vartų šturmą, jų pastangos buvo bevaisės. Smūgius patikimai stabdė vartininkas Giedrius Kvedaras ir „Stumbras B“ gynėjai.

Nepaisant pergalės, kauniečiai nepakilo turnyro lentelės laiptais, tačiau dar labiau padidino savo pranašumą prieš kitą Kauno komandą – Nacionalinę futbolo akademiją (NFA). Pastaroji antradienį laikė egzaminą Alytuje, kur susitiko su viena pajėgiausių lygos komandų „Dainava“. Nors alytiškiai į aikštę žengė tikėdamiesi įsirašyti tris taškus, Alytaus stadiono vejoje užvirė atkakli kova. Šeimininkai, tradiciškai palaikomi savo triukšmingos sirgalių grupės „Dzūkų tankų“, turėjo iniciatyvą visas 90 min., bet iki pertraukos savo pranašumo nei įvarčiais, nei pavojingais momentais nepavertė. Kauniečiai laikėsi ir antrojoje dalyje. Vis dėlto 72-ąją min. dzūkų ekipa pralaužė ledus ir pakėlė ant kojų savo nemenka aistruolių būrį. Taikliai smūgiavo legionierius iš Ukrainos Vitalijus Kudrykas, įmušęs savo antrąjį įvartį LFF pirmojoje lygoje. NFA komanda dar bandė rodyti nagus, tačiau galutinai jų pastangas nubraukė raudoji kortelė, kurią 88 min. išvydo antrą sykį įspėtas Džiugas Raudonius.

Po pergalės „Dainava“ su 41 tašku pavijo trečiojoje pozicijoje žengiantį Kėdainių „Nevėžį“. NFA futbolininkai su 17 taškų lieka 11-ti tarp 14-os ekipų.


Šiame straipsnyje: NFAfutbolasStumbras B

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių