Vilniaus „Žalgirį“ papildė D. Šimkus

  • Teksto dydis:

Atsivėrus žaidėjų perėjimo langui Vilniaus „Žalgirio“ gretas papildė naujas futbolininkas. Jau artimiausiose rungtynėse Marijampolėje žalią ir baltą aprangą gali apsivilkti Lietuvos jaunimo rinktinės kapitonas Domantas Šimkus.

22 metų futbolininkas šį sezoną rungtyniavo Klaipėdos „Atlanto“ ekipoje, o šiai komandai susidūrus su sunkumais nauja karjeros stotele pasirinko FK „Žalgiris“ klubą. Šiauliuose gimęs ir šiame mieste futbolo pradžiamokslį išėjęs D.Šimkus 2012 m. išvyko į Daniją ir kelis metus rungtyniavo antroje „Aalborg“ klubo komandoje. 2016 m. pradžioje jis sugrįžo į Lietuvą ir tapo „Atlanto“ nariu.

Per pustrečio uostamiesčio komandoje praleisto sezono D.Šimkus Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse sužaidė 59 rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Jo sąskaitoje yra ir keturios Europos lygos atrankos varžybos dvikovos. 2018 m. sezone D.Šimkus A lygoje sužaidė 15 rungtynių, pelnė 2 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Naujasis „Žalgirio“ narys dar 2015 metais debiutavo Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinėje, o 2019 m. Europos jaunimo (iki 21 metų) atrankos varžybose jam patikėtos jaunimo rinktinės kapitono pareigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių