Futbolo lyderių akistatoje darbavosi ir pareigūnai

Lietuvos futbolo čempionato A lygos intriguojančioje dvikovoje trečiadienį susidūrė favoritai – Marijampolės „Sūduva“ bei Vilniaus „Žalgiris“. Atkaklus ir emocingas A lygos čempiono ir vicečempiono mūšis baigėsi be įvarčių.

4-ajį turą geresnės nuotaikos pasitiko "Sūduva". Čempionų titulus ginantys marijampoliečiai iki tol nebuvo praradę nė taško ir užtikrintai pirmavo. Žalgiriečiai jau buvo išbarstę ne vieną tašką. Negana to, Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai į Marijampolę atvyko kiek nukraujavę: komandai negalėjo padėti Marko Tomičius, Jeremy Manzorro bei Mamadou Mbodjis. Taip pat prieš rungtynes Donovaną Slijngardą pakeitė Dominykas Barauskas.

Šeimininkai aktyviau pradėjo rungtynes ir turėjo porą gerų galimybių išsiveržti. Po Diego Oyarzuno klaidos galva atmetant kamuolį vartininkui, Josipas Tadičius tuo vos nepasinaudojo – iš arti smūgiavo tiesiai į Džiugą Bartkų. Kiek vėliau pavojingas legionieriaus iš Kroatijos smūgis buvo blokuotas.

Antroje kėlinio pusėje žalgiriečiai pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį, numalšindami varžovų atakas. Kartą Danieliui Romanovskiui dėkingai atšoko kamuolys, tačiau saugas poros oponentų apsuptyje smūgiavo virš vartų.

Po pertraukos aktyviau į priekį vėl pradėjo veržtis marijampoliečiai. J. Tadičius iš artimos distancijos smūgiavo pro šalį, o efektingą slalomą surengęs Karolis Laukžemis puikiu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį visai greta skersinio.

„Sūduva“ turėjo iniciatyvą, tačiau nuo 80-osios minutės žaidė be Vaido Slavicko, kuris prieš save išvydo antrą geltoną kortelę. Žalgiriečiai surengė porą aštresnių atakų, bet akcentuotais smūgiais į vartus jos nesibaigdavo.

„Sūduva“ šio sezono Lietuvos čempionate prarado pirmuosius taškus, o „Žalgiris“ per ketverias rungtynes vis dar nėra praleidęs nė vieno įvarčio.

Nors į rungtynes atvyko nemažai šeimininkų ir svečių komandos fanų, incidentų išvengta. Marijampolės policijos reagavimo skyriaus pareigūnai profesionaliai užtikrino saugumą. Jie pagelbėjo ir po rungtynių automobilių stovėjimo aikštelėje užklimpusiam Kauno žurnalistų ekipažui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių