Vilniečiai – už gerojo valdymo praktikos įgyvendinimą Lietuvos futbole

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos asocijuotas narys Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS) ir jai priklausantys futbolo klubai intensyviai diskutuoja ir su nerimu stebi susidariusią situaciją Lietuvos futbole, seka diskusijas dėl Lietuvos futbolo forumo inicijuotos „Gerojo valdymo praktikos“ darbo grupės parengto raporto įgyvendinimo galimybių.

Dauguma VRFS priklausančių klubų pasisako už esminius pokyčius. Vilniaus futbolo bedruomenę neramina, kad „Gerojo valdymo praktikos“ darbo grupės parengtas progresyvias ir pačias svarbiausias rekomendacijas dėl LFF įstatų pakeitimų, kurie atitiktų FIFA bei UEFA rekomendacijas, bandoma atidėlioti arba iš viso jų nepriimti, siekiama apsiriboti vien tik nereikšmingais kosmetiniais LFF įstatų pakeitimais.

Vilniaus futbolo bendruomenei kelia susirūpinimą ir prieštaringa informacija apie LFF vykdomojo komiteto (VK) sprendimus. LFF VK yra vienas svarbiausių organų įgyvendinant futbolo plėtros ir vystimosi strategijos uždavinius. Atkreipiame dėmesį, kad LFF VK atstovauja visai Lietuvos futbolo bendruomenei, todėl savo veikloje ir sprendimų priėmime turi vadovautis skaidrumo ir viešumo principais.

„Mes siūlome ir siekiame, kad LFF ir jos organai taptų atvirai, demokratiškai ir skaidriai veikiančia organizacija, kuri atstovautų visos Lietuvos futbolo bendruomenės interesams. Kaip šeima visuomenėje, taip ir futbolo klubai yra svarbiausia mūsų futbolo bendruomenės ląstelė, ugdanti ir tobulinanti žaidėjus, burianti neabejingus futbolui žmones. Todėl tikraisiais futbolo šeimos piliečiais turi tapti būtent futbolo klubai, kurie privalo turėti teisę pareikšti savo nuomonę svarbiausiais futbolo vystymo ir LFF veiklos klausimais “, – sakė VRFS prezidentas Gintautas Žemaitis.

VRFS pasisako už pilno „Gerojo valdymo praktikos“ darbo grupės parengtų rekomendacijų sąrašo įgyvendinimą ir kviečia šio tikslo kartu siekti visą Lietuvos futbolo bendruomenę bei visus LFF narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių