„Vyčio“ treneris perspėja: kova dar nebaigta

Kauno „Vytis“ atliko didelį žingsnį Lietuvos salės futbolo čempionato aukso link.

Kauniečiai vakar savo aikštėje 3:1 palaužė titulą ginančią Panevėžio „Baltijos“ ekipą ir nuo jos atitrūko turnyro lentelėje. Vis dėlto pretendentų treneris Mindaugas Grigalevičius džiūgauti neskuba.

Sprendžiant pagal sekmadienio rungtynių eigą, šeimininkų treneris labai nervintis neturėjo. Kauniečiai greit atidarė įvarčių sąskaitą, o vėliau įtikinamai įrodė savo pranašumą. Vis dėlto M.Grigalevičius neslėpė sudeginęs ne vieną nervų ląstelę.  Jo auklėtiniai likus žaisti trejas rungtynes turnyro lentelėje „Baltiją“ lenkia dviem taškais bei turi mačą atsargoje.

- Ar svarbiausios sezono rungtynės vyko pagal jūsų planą? - kauno.diena.lt pasiteiravo „Vyčio“ trenerio.

- Sakyčiau, kad „Baltija“ netgi šiek tiek nustebino. Nemaniau, kad jie taip griežtai kibs į atlapus. Žinoma, kaip ir minėjau prieš mačą – tai susižaidusi komanda, kurios nariai specializuojasi būtent salės futbole. Neveltui jie užmezgė tokią rimtą kovą. Gerai, kad greitai įmušėme, nors to prieš rungtynes ir neakcentavome. Kadangi pagal turnyro situaciją pergalės labiau reikėjo varžovams, jie buvo priversti atakuoti. Mes irgi nesitraukėme, o žaidėme sau įprastą žaidimą.

- Tikriausiai mačo metu vaikinus kaustė didžiulė atsakomybė?

- Jaudinomės visi. Net aš nežaisdamas buvau įsitempęs kaip styga. Bet žaidimas pavyko visai neblogai.

- Varžovus išstūmėte iš pirmosios pozicijos. Ar jau galite švęsti pergalę čempionate?

- Švęsime, kai tapsime nebepavejami net teoriškai. Kol kas skaičiavimas labai aiškus. Turime 5 taškų rezervą, tačiau tuos taškus dar reikia susirinkti. O varžovai mums liko tikrai pajėgūs. Tai - šalies pirmenybių prizininkai Vilniaus „Bekentas“ ir Radviliškio „Lokomotyvas“ bei kiek silpnesnis „Vievio žiedas“. Atsipalaidavimas bet kuriame šių mačų gali kainuoti labai brangiai.

- Ar mintyse jau dėliojatės ir kito sezono planus?

- Neslėpsiu, pagalvojame apie debiutą Europos taurių turnyruose. Labai norėtume ten atsidurti. Tačiau apie tai plačiau pakalbėsime, kai atliksime darbą. Tada spręsime ir komandos komplektavimo klausimus, ir dėliosimės varžybų planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių