Ž. Karčemarsko vienuolikė išsaugojo vietą Turkijos futbolo čempionate

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Turkijos futbolo čempionato (Süper Lig) paskutinio – XXXIV – turo rungtynėse „Gaziantepspor“ klubas su vartininku Žydrūnu Karčemarsku namuose 2:0 (1:0) nugalėjo devintojoje pozicijoje likusią „Antalyaspor“ (45 tšk.) ekipą ir, su 36 taškais pakilęs į keturioliktą vietą, išsaugojo vietą šalies pirmenybių elite.

Lietuvis šeimininkų vartus gynė visą susitikimą, kuriame po įvartį į svečių vartus įmušė Muhammedas Ildizas (34 min.) bei Abdulkadiras Kayalis (90+5 min.).

Tai buvo devintoji „Gaziantepspor“ futbolininkų pergalė čempionate, nutraukusi dešimties nelaimėtų susitikimų seriją.

Tik šešioliktoje vietoje likęs ir su elitu atsisveikinęs Sivaso „Sivaspor“ (31 tšk.) klubas su vartininku Ernestu Šetkumi sezoną baigė lygiosiomis 2:2 (2:1) namuose su sidabrą iškovojusia Stambulo „Fenerbahče“ (74 tšk.) vienuolike.

Po įvartį šeimininkams pelnė Aatifas Chahechohe'as (13 min.) ir Joanas Oumari (22 min.), o po įvartį į lietuvio ginamus vartus įmušė Abdoulaye'as Ba (45+1 min.) bei Raulis Meirelesas (67 min.).

Keturioliktą čempionų titulą po septynerių metų pertraukos iškovojo aštuoniolikos komandų turnyrą laimėjęs Stambulo „Bešiktaš“ (79 tšk.) klubas, o bronza atiteko Konijos „Konyaspor“ (66 taškai) futbolininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių