Žaidimą sujaukė trenerių kursai?

Devyni turai be pergalių, rekordinis pralaimėjimas ir tolstantis lyderių ešelonas. Su tokia nepavydėtina situacija susidūrė "Kauno Žalgirio" trenerių štabas, kuriam teks rasti kelią iš Lietuvos futbolo A lygos dugno.

Savo arenoje – 1:5

"Devyni turai be pergalių kerta žaidėjams per psichologiją. Komandą galbūt išderino ir tai, kad su ja nėra vyriausiojo trenerio", – atsiduso Kauno žalgiriečių treneris-asistentas Dainius Bučma.

Pagrindiniam strategui Laimiui Bičkauskui išvykus į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) surengtus trenerių kursus Šveicarijoje, ekipos vairą laikinai perėmė D.Bučma.

Tokia pat situacija – ir Jonavos "Lietavos" stovykloje, kur Robertą Poškų pavaduoja jo pagalbininkas Marius Bezykornovas.

Tačiau jonaviškiai Kaune sutriuškino žalgiriečius 5:1.

Laukia derbio

"Reikės žiūrėti, analizuoti, kodėl taip įvyko. Vaikinai į aikštę išėjo lyg ir tinkamai nusiteikę. Galbūt komandą sutrikdė greitas netikėtas įvartis (7-ąją rungtynių minutę nevykusiai sužaidęs gynėjas Ernestas Pilypas nukreipė kamuolį į savo vartus – aut. past.), galbūt kitokios sąlygos – S.Dariaus ir S.Girėno stadione žaidėme pirmą kartą šiais metais. Taip pat atsiliepė vidurio saugo trauma – teko atlikti privalomą keitimą, po kurio išsiderino žaidimas aikštės viduryje. Varžovai nuo pat pradžių atsitraukė ir atidavė mums iniciatyvą – kaip ir tikėjomės. Mes nieko nesukūrėme, o jie bėgo į kontratakas ir mušė įvarčius", – aiškino D.Bučma.

Po rekordinės nesėkmės "Kauno Žalgiris" su 6 taškais yra paskutinėje – aštuntoje – pozicijoje, "Lietava" su 12 tšk. įsitvirtino penktoje vietoje.

Gegužės 11-ąją "Kauno Žalgirio" laukia akistata su Kauno "Stumbru" (7 tšk., šešta vieta), kuris Lietuvos futbolo "SMScredit.lt A lygos" čempionato dešimtojo turo rungtynes su lydere "Trakų" vienuolike baigė 0:0.

Kirtis čempionams

Marijampolės "Sūduva" savo aikštėje 1:0 nugalėjo čempiono titulą ginantį Vilniaus "Žalgirį", taip pat rungtyniavusį be Šveicarijon išvykusio vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko.

Pergalingą įvartį po Tomo Radzinevičiaus perdavimo 25 min. įmušė Ernestas Veliulis.

"Įveikti čempionus ypač malonu. Nors visos pergalės svarbios, varžovų neskirstome į stiprius ir silpnus", – kalbėjo E.Veliulis.

"Sūduva" (20 tšk., antra vieta) vienu tašku aplenkė "Žalgirį". Vilniečiai, patyrę jau trečią nesėkmę, smuktelėjo į trečią poziciją. Vakar sostinės komandą dar žemiau galėjo nublokšti ir Klaipėdos "Atlantas" (18 tšk.), svečiuose egzaminavęs Utenos "Utenį".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių