„All Blacks“ narys antrą kartą iš eilės pripažintas geriausiu pasaulio regbininku

  • Teksto dydis:

Geriausiu 2017 metų pasaulio regbininku pripažintas 26-erių metų Beaudenas Barrettas iš Naujosios Zelandijos. Įspūdingu greičiu ir stulbinančiu aikštės matymu pasižymintis regbininkas geriausiu pasaulio tapo antrus metus iš eilės.

Pasaulio regbio laureatai paaiškėjo iškilmingoje ceremonijoje sekmadienį Monake.

B.Barrettas pratęsė Naujosios Zelandijos regbininkų dominavimą geriausių planetos žaidėjų rinkimuose. Šios šalies sportininkai laureatais tampa šeštą sykį paeiliui. 2012 ir 2015 metais geriausiu pasaulio žaidėju buvo pripažintas Danas Carteris, 2013 – Kieranas Readas, 2014 – Brodie Retallickas. Anksčiau du kartus iš eilės geriausiu planetos žaidėju buvo pripažintas tik buvęs „All Blacks“ kapitonas Richie'is McCaw (2009 ir 2010 metais).

Bene svarbiausias šių metų regbio įvykis buvo britų ir airių „Lions“ rinktinės vizitas į Naująją Zelandiją ir tradicinė serija su „All Blacks“ ekipa. Britai ir airiai buvo per plauką nuo istorinės pergalės, bet serija pasibaigė lygiosiomis, kuomet paskutinės, trečiosios, rungtynės baigėsi taikiai 15:15.

„Esu labai nustebęs ir sužavėtas. Norėjau būti dar geresnis negu pernai ir vis tiek manau, kad galiu žaisti dar geriau. Serija su “Lions„ man sukėlė didžiausią įtampą, kokią esu jautęs vilkėdamas “All Blacks„ marškinėlius ir turiu atiduoti “liūtams„ pagarbą. Mes daug ką išmokome per tą seriją, ypač ruošiantis naujam pasaulio čempionatui. Kai baigsiu karjerą, aš tikrai prisiminsiu šiuos apdovanojimus. Dabar noriu padėkoti savo komandai, nes esu tik dalis viso kolektyvo“, – sakė B. Barrettas.

Metų regbininku taip pat pretendavo tapti Rieko Ioane (Naujoji Zelandija), Owenas Farrellas ir Maro Itoje (abu – Anglija) bei australas Israelas Folau.

Metų komanda pripažinta Naujosios Zelandijos rinktinė.

Geriausiu treneriu pripažintas Anglijos rinktinę į pergales vedantis Eddie Jonesas.

Geriausia 2017 metų regbininke pripažinta Naujosios Zelandijos žaidėja Portia Woodman, kuri padėjo savo rinktinei penktą kartą tapti planetos čempione.

Metų žeminimą atliko Argentinos rinktinė ir Joaquinas Tuculetas.

Kitų nominacijų nugalėtojai:

Metų proveržis – Rieko Ioane (Naujoji Zelandija), geriausias regbio-7 žaidėjas – Perry Baker (JAV), geriausia regbio-7 žaidėja – Michaela Blyde (Naujoji Zelandija), metų teisėjas – Joy Neville (Airija).


Šiame straipsnyje: Beaudenas Barrettasregbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių