Anykščiuose prasideda tarptautinis plaukimo festivalis

Net 750 dalyvių, iš jų 660 plaukikų, iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Moldovos ir Lietuvos, atstovausiančių 44 komandoms, atvyksta dalyvauti jau septynioliktą kartą iš eilės rengiamame tarptautiniame plaukimo sprinto festivalyje "Anykščiai 2015".

Žiūrovai, atvykę į Anykščių baseiną "Bangenis", pamatys rungtyniaujančias plaukimo žvaigždes - pasaulio ir Europos čempionę, dukart Olimpinių žaidynių vicečempionę Aliaksandrą Herasimenią (Baltarusija), anykštėną pasaulio ir Europos plaukimo čempionatų prizininką Giedrių Titenį, paskutinių trijų festivalių laimėtoją absoliučioje įskaitoje latvę Aloną Ribakovą, Lietuvos plaukimo rinktinės narius Mindaugą Sadauską, Povilą Strazdą, jaunuosius talentus - ignalinietį Eriką Kapočių, panevėžietį Titą Smailį ir kitus pajėgius plaukikus.

Pirmą kartą festivalių istorijoje plaukimo varžybos vyks tris dienas, o rungtis, kurią organizatoriai pavadino "Pašėlęs sprintas", oficialiose varžybose Lietuvoje rengiama pirmą kartą. Dalyviai varžysis individualiose 50 m. ir 100 m. visais plaukimų stiliais rungtyse dėl 71 medalių komplekto ir vienoje komandinėje - estafetės 7x50 m. laisvuoju stiliumi.

Organizatoriai įsteigė net 134 prizus - festivalio rekordininkams, atskirų amžiaus grupių nugalėtojams, o vyriausiųjų plaukikų amžiaus grupėje ir kiekvienos rungties prizininkams.

Varžybų programa:

Gegužės 7 d. (ketvirtadienį)

18.00 val. Rungtis "Pašėlęs sprintas".

Gegužės 8 d. (penktadienį)

9.30 val. Kvalifikaciniai plaukimai;

16.30 val. Iškilmingas Festivalio atidarymas;

17.30 val. Finaliniai plaukimai, apdovanojimai.

Gegužės 9 d. (šeštadienį)

9.00 val. Kvalifikaciniai plaukimai;

16.00 val. Finaliniai plaukimai. Apdovanojimai.;

18.30 val. Geriausių plaukikų apdovanojimas, Festivalio uždarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių