Ar kurčiųjų sporte pūstelės gaivesni vėjai?

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę bus žinoma, ar Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) vadelės liks senose rankose, o gal į jas įsikibs jaunos.

Gegužės 24-ąją Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamente vyksiančioje LKSK konferencijoje, apie kurią oficialioje komiteto internetinėje svetainėje niekur nerasi nė žodžio, bus ne tik atsiskaitoma už metus, bet ir naujai kadencijai renkamas vadovas.

Nuo 1990-ųjų sausio 26 d., kai buvo įkurtas LKSK, kone 30 metų komitetui per visas kadencijas vadovauja Aleksas Jasiūnas.

Ilgiausiai Lietuvoje prezidentu esančiam ir daug kurčiųjų sportui nuveikusiam 72-ejų A.Jasiūnui, jei sieks toliau būti šiame poste, rinkiminėje kovoje teks konkuruoti. Diriguoti LKSK veiklą nori ir buvęs Lietuvos kurčiųjų krepšininkų rinktinės žaidėjas, kurčiųjų sportininkų olimpinis čempionas Edvinas Kriūnas.

Esantis vadovas gali neskelbti iš anksto, ar pretenduos į postą, mat pagal LKSK įstatus, besibaigiančios kadencijos prezidentas automatiškai būna kandidatų sąraše. Tik vykstant konferencijai gali pranešti apie savo apsisprendimą.

Apskritai A.Jasiūnas ir E.Kriūnas – vienas kitą gerai pažįsta. 2017-aisiais komitete pusmetį dirbusį E.Kriūną LKSK prezidentas (Augusto Četkausko nuotr.) ne kartą sveikino už aukštus sportinius rezultatus.

Iš kelių kandidatų – vieno ar dviejų – konferencijos dalyviams teks rinkti prezidentą? Atsakymo laukti liko nedaug. Po nepilnos savaitės – gegužės 24 d. LKKS departamente bus žinoma, kas toliau ves Lietuvos kurčiųjų sporto laivą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių