„Australia Open“ burtai R. Berankį suvedė su S. Wawrinka

  • Teksto dydis:

Burtai iškart nusviedė Ričardui Berankiui galingą varžovą „Australia Open“ teniso turnyre. Geriausias Lietuvos tenisininkas pirmajame rate susidurs su šveicaru Stanu Wawrinka.

32 metų S.Wawrinka šiuo metu pasaulio teniso reitinge užima devintąją vietą.

Dėl kelio operacijų jis praleido 2017 metų sezono antrąją pusę, o šiais metais irgi nesužaidė nė vieno mačo.

Vis dar abejojama, ar S.Wawrinka žais „Australia Open“, nes dabar jau dėl peties traumos jis atšaukė savo dalyvavimą iš parodomųjų varžybų Melburne, o prieš tai iš turnyro Abu Dabyje.

Dėl dviejų kelio operacijų S.Wawrinka nerungtyniavo šešis mėnesius ir šią savaitę pareiškė, jog dar nėra nusprendęs, ar žais pirmajame sezono „Grand Slam“ turnyre.

„Aš dar negaliu daryti visko, bet esu patenkintas, kaip man sekasi treniruotis, – sakė šveicaras. – Žinau, kad prireiks daugiau laiko, kad būčiau pasirengęs 100 procentų. Tačiau svarbiausia, kad mano kelis laikosi gerai.

Vis dėlto varžybos skiriasi nuo treniruočių. Prisideda įtampa, būni labiau įsitempęs judėdamas. Nėra abejonių, kad žaisiu tik tada, jei rizika bus nulinė.”

Per karjerą aukščiausiai iki trečiosios vietos pasaulio reitinge pakilęs S.Wawrinka yra laimėjęs tris „Grand Slam“ titulus: 2014 metais jis triumfavo „Australia Open“, 2015 metais – „French Open“, 2016 metais – „USA Open“. Pernai S.Wawrinka pasiekė „French Open“ finalą.

R.Berankis dėl traumos praleido praėjusio sezono pirmąją dalį, o dabar pasaulio reitinge yra 138-as.

27 metų lietuvis per karjerą yra žaidęs penkis kartus „Australia Open“, o geriausiai Melburno aikštynuose jam sekėsi 2011 ir 2013 metais, kai jis pasiekė trečią etapą.

Su S.Wawrinka lietuvis dar nežaidė nė karto.

Vien už dalyvavimą pagrindiniame „Australia Open“ turnyre žaidėjams atiteks po 33 tūkst. eurų premijos bei po 10 ATP reitingo taškų.

R.Berankio ir S.Wawrinkos dvikovos nugalėtojas antrajame rate susitiks su prancūzo Jeremy Chardy (77 vieta ATP reitinge) ir amerikiečio Tennyso Sandgreno (96) poros laimėtoju.

„Australia Open“ turnyras Melburne vyks sausio 15-28 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių