Avarijų perpildytame Dakaro ralio etape A. Juknevičius įšoko į dvidešimtuką

  • Teksto dydis:

Smėlynai ir kopos Dakaro ralio starte tapo tikru minų lauku – antrasis maratono greičio ruožas pasiglemžė net keturis lyderius, kurie patyrė sunkias avarijas ir turės pamiršti apie kovą dėl podiumo. Lietuviams šis pragaro etapas taip pat klostėsi skirtingai, o geriausiai jame pasirodė smėlynuose daugiausiai patirties turinčiam „CRAFT Bearings“ komandos ekipažui – Antanu Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui.

Antrajame, 267 km ilgio Dakaro ralio greičio ruože netrūko žadą atimančių vaizdų – vos po 2 km nuo starto didžiulę avariją patyrė „MINI X-Raid“ komandos lenktyninkas Bryce Menzies, kuris vertėsi ir pasitraukė iš varžybų. Tačiau tuo šios komandos bėdos nesibaigė – trasoje susidūrė Yazeedas Al-Rajhis ir Borisas Garafulicas.

Lietuvis A. Juknevičius didelių nemalonumų išvengė ir viso etapo metu sėkmingai kilo pozicijomis aukštyn. Startavę iš 43-ios pozicijos, Dakaro pankai  šovė į viršų ir finišą pasiekė 19-oje vietoje.

„Man viskas puikiai – beveik 300 km – pats tas patogus, smagus greičio ruožas, Dariui teko papraikaituoti normaliai. Buvome porą vietų pasisukinėję, bet bendrai viskas išėjo gerai. Plati trasa, gausybė vietų lenkimams, niekas netrukdo – prisipažinsiu net pačiam priminė Afriką“, – įspūdžiais po finišo dalijosi A. Juknevičius.

„Bet kitiems tikrai nebuvo lengva – matėm krūvas automobilių ir ant šonų, ir ant stogų, balaganas visiškas.“


Šiame straipsnyje: Antanas JuknevičiusDakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valiooooo!!

Valiooooo!! portretas
Už Lietuvą Vyrai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių