B. Bardauskas pirmuose Dakaro ralio etapuose laikysis saugesnės taktikos

  • Teksto dydis:

Vilniečio Balio Bardausko motociklas „KTM 450 Rally Replica“ visapusiškai parengtas Dakaro raliui, tačiau sportininkas teigė, jog pirmąjį etapą stengsis įveikti pirmiausiai saugiai, nesigalynėdamas su greičiausiais sportininkais.

„Svarbu ne greitis, o saugumas. Dakarui reikia jėgų, o ne greičio“, - lenktynių beprotybės išvakarėse sakė B. Bardauskas. Kartu su komandos nariais šeštadienį B. Bardauskas išsimaudė Ramiajame vandenyne. Tai paskutinis atokvėpis prieš daug jėgų pareikalausiančias lenktynes.

„Visų nuotaika labai gera. Mėgaujamės kiekviena akimirka, kurią čia praleidžiame“, - kalbėjo „Ąžuolas Team“ komandos atstovė Marija Dubickienė.

Jos teigimu, B. Bardauskas stengsis tausoti motociklą, nes teks rungtis „Originals by Motul“ klasėje, kurioje sportininkai motociklus remontuojasi patys. Draudžiama bet kokia techninė pagalba iš šalies. Bus daug iššūkių ir mažai miego.

Dakaro ralis prasidės jau sekmadienį simboliniu sportininkų pasirodymu ant lenktynių rampos. Sausio 7-ąją jie stos į kovą pirmame etape (Lima - Piskas). Tai simbolinio starto diena, kai dalyviai daugiadienes lenktynes pradeda nuo podiumo. Bendra dienos rida sudarys 331 kilometrą, iš kurių tik 84 km bus greičio ruožas. Ir nors etapas sąlyginai trumpas, nors jis pasižymi Dakaro blizgučių elementais, vis dėlto toks įspūdis apgaulingas. Būtent pirmojo etapo metu lenktynininkai siekia užimti kuo aukštesnes vietas, kad tolesniuose etapuose lenktynes pradėtų iš kaip įmanoma geresnių pozicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių