B. Vanagas: Dakare jau esame gerbiama komanda

  • Teksto dydis:

Technikos ir žmogaus galimybių išbandymas įveiktas. Lenktynininkui Benediktui Vanagui ką tik pasibaigęs Dakaro ralis – ketvirtasis karjeroje. Sportininko kolekcijoje – ketvirtasis sudėtingiausių planetos lenktynių medalis. Bet Dakaras greičiausiam šių lenktynių lietuviui – ne medalių medžioklė. Pasak B. Vanago, Dakaras jam yra misija, žinios skleidimas, vienybė.

Pakeliui į Lietuvą 26 vietą bendroje įskaitoje užėmęs „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos pilotas atsakė į aktualiausius klausimus.

Benediktai, po dviejų savaičių ralio maratono sudėtingiausiomis sąlygomis grįžtate į Lietuvą. Kokios nuotaikos lėktuve?

Grįžtame atlikę darbą. Komanda pavargusi. Šis maratonas buvo sudėtingenis nei planavome. Nuotaikos – geros. Galvoje ir užrašuose daug informacijos, kurią turėsime apdoroti norit keliauti tobulėjimo keliu.

Bendroje įskaitoje užėmėte 26 vietą. Ar iškovota vieta atitinka jūsų ekipažo pajėgumą?

Vieta varžybose parodo kiek esi vertas. Šiais metais esame 26-ti. Yra eilė faktorių, kurie nulėmė tokią lenktynių baigtį. Didžioji dalis jų priklausė nuo mūsų sprendimo ir pasiruošimo. Nesiruošiame kažkieno kaltinti. Dabar žinome ką turime tobulinti, kad ateityje būtume geresni. Vaizdas ganėtinai aiškus.

Sakoma, kad blogiau gali būti visada. O ar galėjo būti geriau?

26 vieta geras pasiekimas turint galvoje mūsų turimus resursus. Geriau būti galėjo. Tam turėjome nepadaryti keletos klaidų, bei būti geriau pasiruošę techninį aptarnavimą. Pasiruošimas Dakarui ir pačios lenktynės, tokio platumo samprata, kurioje nesudėtinga laiku neatkreipti dėmesio į tam tikrus niuansus, kurie vėliau gali pakišti koją sportiniam rezultatui.

Reikia nepamiršti ir pačių lenktynių. Šie metai mums parodė naujų, stiprių vardų. Bet kad komandos bus padariusios tokį techninį progresą, atvirai – nesitikėjau. Vien žiūrint į kilometro įveikimo greitį, suprantame, kad privalome investuoti į techniką, jei norime labiau gerinti rezultatus ateityje. Tai nelengva užduotis.

Drauge su šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu viename automobilyje vien greičio ruožuose praleidote apie 56 valandas. Kokios šio žmogaus savybės atsiskleidė rimčiausių išbandymų metu?

Manau, kad Sebastiano pasirinkimas yra vienas geresnių mūsų komandos sprendimų praėjusiais metais. Esu minėjęs, kad jis neturi Dakaro patirties, tačiau profesionaliosios savybės labai aukšto lygio. Įvardinčiau tai taip: mes žengėme nedidelį žingsnelį atgal, kad galėtume daryti kokybinį šuolį į priekį. Ši investicija jau padaryta.

Žmogiškai, Sebastianas šilta ir pozityvi asmenybė. Jis komandinis žaidėjas. Puikus pavyzdys kitiems.

Netikėta, tačiau Dakaro metu neturėjome nei vienos konfliktinės situacijos, nors išbandymų šis iššūkis mums tikrai nepašykštėjo.

Ar su absoliučiu Lenkijos ralio čempionu žadate tęsti bendradarbiavimą?

Pradėdami bendradarbiavimą mes iškart tarėmės apie ilgalaikę partnerystę. Nepastovumas tokio sudėtingumo projekte neduoda rezultato. Jau dabar dirbame dėl tolimesnės šių metų mūsų sportinės programos.

Šiemet kaip niekad daug turėjote techninių problemų. Automobilis dar vieną Dakarą atlaikys? Galvojate apie naują?

Automobilių sporte, kaip ir aviacijoje, bolidai gali tarnauti ilgai. Svarbu tinkamai juos prižiūrėti. Aišku, jie netampa greitesni.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių