Lietuviai pateko į Europos baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybių finalą

  • Teksto dydis:

Penktadienį Rusijos sostinėje Maskvoje prasidėjo Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, kuriame startuos septynios Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų įgulos.

Penktadienį Rusijos sostinėje Maskvoje prasidėjusio Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate pirmoji diena sėkmingiausia buvo baidarę irklavę irklavusiems ir į 1000 m nuotolio finalą patekusiems Ričardui Nekriošiui ir Andrejui Olijnikui.

Penktadienio popietę lietuviai nuotolį įveikė per 3 minutes 10,920 sekundės ir, laimėję antrąjį pusfinalio plaukimą, pateko tarp devynių pajėgiausių šios rungties duetų.

Antrą ir trečią vietas šiame plaukime užėmė ir taip pat finale varžysis danai Rene Poulsenas bei Nilsas Boe (3:12,032) ir rusai Vladislavas Litovka bei Pavelas Nikolajevas (3:12,360).

Vienviete baidare plaukęs Mindaugas Maldonis liko pusfinalyje liko aštuntas tarp devynių dalyvių ir šeštadienį varžysis B finale (dėl 10-18 vietų), o dvivietę kanoją irklavę Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas pusfinalyje liko paskutiniai – aštunti ir galutinėje įskaitoje tenkinosi keturiolikta pozicija.

Šeštadienį 200 m nuotolio atrankoje startuos dar keturios Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų įgulos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių