Baltarusijos aukščiausioji lyga: „Energija“ nusileido Minsko klubui

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Baltarusijos aukščiausiosios ledo ritulio lygos rungtynėse Ilja Četvertakas pelnė tris įvarčius, o jo vedama Elektrėnų „Energija“ garbingai priešinosi vieniems iš lygos lyderių – Minsko „Junior“ ledo ritulininkams.

Nors „Energija“ pralaimėjo varžovams rezultatu 5:10 (3:3, 1:3, 1:4), tačiau rezultatas aikštėje vykusios kovos neatspindi.

Rungtynių pradžioje savo asmeninį šou surengė vienas rezultatyviausių „Energijos“ žaidėjų Ilja Četvertakas. Ketvirtą kėlinio minutę (3:56) jis sulaukė idealaus Edvino Boroškos perdavimo per visą aikštę ir atsidūręs vienas prieš vartininką įmušė pirmą šeimininkų įvartį – 1:0.

Antrasis I.Četvertako įvartis į „Junior“ vartus krito jau septintą minutę, kai ledo ritulininkui pavyko perimti ritulį prie varžovų zonos ir jo smūgis iš kairio krašto buvo tikslus – 2:0.

Netrukus po antrojo įvarčio „Junior“ treneris paprašė pusės minutės pertraukėlės, o po jos sugrįžę svečiai įmušė pirmą savo įvartį – 1:2.

Tačiau atsakyti įvarčiu pavyko ir „Energijai“ – Povilo Verenio perdavimą komandos draugui nutraukė varžovų gynėjas, tačiau rikošetu nuo varžovo kojos atsimušęs ritulys įskriejo į vartus – 3:1.

Deja, persvaros išlaikyti nepavyko. Keturioliktą kėlinio minutę „Junior“ sumažino deficitą iki vieno (2:3), o kėlinio pabaigoje svečiai pelnė „įvartį į rūbinę“ ir po 20-ies minučių rezultatas buvo lygus – 3:3.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje „Junior“ pratęsė gerą pirmojo kėlinio pabaigą ir per pirmąsias dešimt minučių įmušė du įvarčius (22:13 ir 29:27) bei pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį – 5:3.

Penkioliktą kėlinio minutę kiekybine persvara pasinaudojo Aimas Fiščevas (34:21), kuris tiksliu smūgiu iš vidutinio nuotolio nuginklavo varžovų vartininką bei „Energijos“ deficitą sumažino iki vieno – 4:5.

Visgi labiau priartėti šeimininkams nepavyko, nes jau po 37 sekundžių rezultatyvią ataką surengė ir „Junior“ bei susigrąžino dviejų įvarčių persvarą – 6:4.

Antrame kėlinyje „Energija“ koją kišo ir baudos minutės. Viso per kėlinį šeimininkai užsidirbo šešis pašalinimus, o Edgar Protčenko kėlinio viduryje buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis.

Trečią kėlinį smūgiu iš vidutinio nuotolio pradėjo I.Četvertakas (41:50), kurio trečiasis įvartis sumažino šeimininkų deficitą iki vieno – 5:6.

Tačiau kaip jau tapo įprasta šiose rungtynėse, praleidę įvartį, „Junior“ komanda surengdavo rezultatyvią ataką . Ketvirtą kėlinio minutę dviejų įvarčių persvarą svečiams sugrąžino Ilja Gurbanas (7:5), o per likusį laiką „Junior“ surengė dar tris rezultatyvias atakas.

„Energijos“ vartus beveik 52 minutes gynė Elvinas Karla, o rungtynių pabaigoje jį pakeitė ir šiek tiek daugiau nei aštuonias minutes žaidė Aurimas Uscila.

„Energija“ šiose rungtynėse gavo 12 pašalinimų (32 baudos minutės), tuo tarpu „Junior“ – 8 (16 baudos minučių).

Kitas rungtynes „Energija“ ir „Junior“ žais Elektrėnų ledo rūmuose jau antradienį nuo 19:00 val.

Su „Junior“ elektrėniečiai jau žaidė gruodžio mėnesio pabaigoje – tada svečiuose vykusiose rungtynėse „Energija“ pralaimėjo rezultatais 3:14 ir 1:6.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ viso liko sužaisti tris rungtynes, o net ir iškovojus visas pergales pakilti į septintą vietą šansų nebėra. Tuo tarpu „Junior“ ekipai liko tik rungtynės su „Energija“, o dar viena pergalė antradienio susitikime garantuotų pirmą turnyrinės lentelės vietą. „Junior“ ir Soligorsko „Šachtior“ komandas skiria du taškai, o pastaroji jau yra sužaidusi visas rungtynes.

Būtent pirmąją vietą užėmusi komanda ir bus „Energijos“ varžovė atkrintamosiose varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių