Baltijos kelią šimtai dviratininkų paminės lenktynėmis

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį į Vilniaus gatves išriedės šimtai profesionalų ir dviratininkų mėgėjų – šiemet „Lietuvos Bigbank plento taurės“ Vilniaus etapas vyks kartu su daugiadienėmis dviratininkų lenktynėmis, skirtomis Baltijos keliui paminėti – „Baltic Chain Tour 2016“.

Rugpjūčio 26–28 dienomis vyksiančios lenktynės bus ypatingos – šeštą kartą rengiamos ilgiausios lenktynės Šiaurės Europoje startuos ir finišuos Vilniuje. Kovas dviratininkai pradės penktadienį prie Baltojo tilto, o geltonųjų nugalėtojo marškinėlių savininkas paaiškės sekmadienį prie Katedros aikštės, kur vyks ir penktasis „Bigbank Lietuvos plento taurės“ etapas.

Organizatoriai tikisi, kad dviejų puikių renginių sujungimas pritrauks rekordinį dviračių sporto gerbėjų skaičių.

„Šių metų „Baltic Chain Tour“ daugiadienėse lenktynėse startuos 13 komandų iš 8 valstybių. Pridėjus tai, kad Vilniuje yra didžiausia mūsų dviračių sporto gerbėjų bendruomenė, tikimės, kai tai bus rekordinis etapas šiais metais. Profesionalų kovų Lietuvos gyventojai nematė daugiau kaip metus, todėl tikiu, kad palaikyti Lietuvos komandų atvyks ir visi tie, kurie domisiu dviračių sportu“ – sako „Bigbank Lietuvos plento taurės“ organizatorius Deividas Vileniškis.

Jis pasidžiaugė, kad šiemet varžybos „Baltic Chain Tour“ vyksta Lietuvoje. „Labai svarbu išsaugoti „Baltic Chain Tour“ lenktynių tradiciją, nes tai yra simbolinis „Baltijos kelio“ akcijos paminėjimas ir vienintelis tokio tipo renginys, suburiantis visas tris Baltijos valstybes. Deja, šiemet lenktynes organizuojame be partnerių iš Estijos ir Latvijos, o už tai, kad lenktynės šiais metais apskritai vyksta, dėkojame Lietuvos dviračių sporto federacijai“, – sako D. Vileniškis.

Pirmąją lenktynių dieną, rugpjūčio 26 d., profesionalai Upės gatvėje įveiks 1,9 km prologo distanciją, kurią organizatoriai kviečia išmėginti ir dviratininkus mėgėjus. Pasak D. Vileniškio, Vilniaus etape nebebus mėgėjams skirtų „Minkime kartu“ važiavimų. Tačiau pradedantieji dalyviai jėgas galės išmėginti mėgėjų prologo starte – beveik 2 km trasoje, kurios metu bus fiksuojamas dalyvių laikas. Po varžybų kiekvienas dalyvis rezultatus galės palyginti ne tik su draugu ar kaimynu, bet ir su profesionalais.

Rugpjūčio 27 d., šeštadienį, pirmasis lenktynių etapas startuos ir finišuos Kalnų parke, o beveik visa – apie 180 km – distancija drieksis Vilniaus rajono keliais. Pagrindinę varžybų dieną, sekmadienį, pirmieji kovas pradės „Lietuvos Bigbank plento taurės“ B distancijos, kurią sudaro 42,4 km, dalyviai. Dar iki vidurdienio, į paskutinį etapą išvažiuos ir „Baltic Chain Tour 2016“ karavanas, o 12 val. prie starto linijos stos plento taurės A distancijos dalyviai, kurie turės įveikti 95,4 km.

„Palyginus šį etapą su anksčiau buvusiais, Vilniuje, kaip ir Birštone, trasos ratas yra trumpesnis. B grupės dviratininkai „Plento taurės“ Vilniaus etape turės įveikti ne 50 km, o 42,4 km, o A grupės dalyviai po 95,4 km. Svarbu tai, kad šiuo, 5,3 km lenktyniu ratu, kurio startas prie Katedros aikštės, toliau driekasi Gedimino prospektu, Vytauto, Upės, Žvejų gatvėmis ir per Mindaugo tiltą grįžta. Paskutinius 26,5 km įveiks ir „Baltic Chain Tour“ lenktynių dalyviai“, – sako D. Vileniškis.

Tiek profesionalai, tiek mėgėjai sekmadienį startuos ir finišuos ties Tilto ir Švitrigailos gatvių sankirta, o šventinis renginio miestelis įsikurs Katedros aikštėje. Viso lenktynių savaitgalio metu Vilniaus mieste ir rajone bus ribojamas arba draudžiamas eismas.

Organizatoriai informuoja, jog keisis kai kurių autobusų ir troleibusų maršrutai, o dviračių lenktynių trasoje nebus galima statyti ar palikti transporto priemonių.

Daugiau informacijos apie transporto eismo pakeitimus galima rasti čia, o apie savaitgalio renginius ir registraciją varžyboms – čia.

Programa

Rugpjūčio 26 d. (penktadienis)

Upės g. prie Baltojo tilto

17:00 val. – dalyvių starto numerių išdavimas starto vietoje, 

18:00 val. – mėgėjų prologo startas, 

19:00 val. – „Baltic Chain Tour 2016“ prologas.

Rugpjūčio 27 d. (šeštadienis)

Kalnų parkas

14:00 val. – „Baltic Chain Tour 2016“ pirmasis etapas, 

18:00–19:00 val. – finišas.

Rugpjūčio 28 d. (sekmadienis)

Katedros aikštė

9:00–12:00 val. – dalyvių starto numerių išdavimas starto vietoje,

10:00 val. – „Lietuvos Bigbank plento taurės“ B distancijos startas,

11:30 val. – „Baltic Chain Tour 2016“ antro etapo startas,

12:00 val. – „Lietuvos Bigbank plento taurės“ A distancijos startas,

15:10–16:10 val. – „Baltic Chain Tour 2016“ antro etapo 5 ratai x 5,3 km,

15:45–16:10 val. „Baltic Chain Tour 2016“ finišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių