Be problemų: R. Federeris keliauja į šveicarišką Indian Velso finalą

  • Teksto dydis:

Šiuo metu 10 vietą ATP pasaulio reitinge užimantis Rogeris Federeris iškovojo nesunkią pergalę „BNP Paribas Open“ pusfinalyje.

Šveicarijos maestro vos per valandą ir 14 minučių nugalėjo puikiai Indian Velse rungtyniavusi Jacką Socką 6:1, 7:6 (7:4).

R.Federeris į „BNP Paribas Open“ turnyro finalą pateko po dvejų metų pertraukos. Iš viso dėl titulo Indian Velse šveicaras žaidė šešis kartus bei iškovojo keturis titulus.

Šį sezoną pusmetį nežaidęs Šveicarijos tenisininkas triumfavo „Australian Open“ pirmenybėse, tačiau vėliau Dubajuje krito jau antrame etape. Tiesa, R.Federeris prisipažino, kad į Jungtinius Arabų Emyratus atkeliavo dar pilnai nepailsėjęs.

10 pasaulio raketė „BNP Paribas Open“ finale susitiks su puikiai pažįstamu Stanu Wawrinka. Jis pusfinalyje be vargo 6:3, 6:2 nugalėjo Pablo Carreno-Bustą.

Tai bus jau 26 šveicarų tarpusavio dvikova, o net 22 yra laimėjęs R.Federeris. Tenisininkai dėl pergalės kortuose kovėsi dar visai neseniai – „Australian Open“ pusfinalyje.

Tuo tarpu pralaimėjimą patyręs J.Sockas šį sezoną jau iškovojo du titulus. Jis triumfavo Oklande bei „Delray Beach Open“ pirmenybėse. Pirmadienį amerikietis pakils į savo karjeros aukščiausią – 17 vietą ATP pasaulio reitinge.

Į „BNP Paribas Open“ finalą patekęs R.Federeris jau užsitikrino 600 ATP reitingo taškų bei 573 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją.

Pirmadienį R.Federeris pakils bent jau į septintąją vietą ATP pasaulio reitinge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių