Bėgikė E. Misiūnaitė Belgrade neįveikė atrankos barjero

Penktadienį Belgrade (Serbija) prasidėjo Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas, kurį šiemet transliuoja LRT KULTŪRA ir LRT.lt. Pirmoji iš Lietuvos sportininkų pasirodė bėgikė Eva Misiūnaitė, dalyvavusi 400 m bėgimo rungtyje. Atrankos etape savo bėgime Lietuvos atstovė užėmė paskutinę vietą ir į pusfinalį nepateko.

Mūsų atstovės laikas – 54,95 sek. Galutinėje įskaitoje ji užėmė 27-ąją vietą. Atrankoje dalyvavo 30 bėgikių, iš jų į pusfinalį pateko 18.

„Viskas atrodė labai gerai, jaudinausi žiauriai daug. Galvojau, kad pirmas startas toks ir turi būti, ypač tokio lygio varžybose. Kai pradėjau bėgti, viduriukas dingo – atrodo pilna jėgų, bet po pirmo rato teko truputį stabtelėti, nes pradėjau minti ant varžovių kojų. O po to gavosi kaip gavosi…“, – nusivylusi pasirodymu liko E. Misiūnaitė.

Po pirmo rato Lietuvos atstovė buvo viena iš bėgimo lyderių, tačiau sportininkėms palikus savo bėgimo takus E. Misiūnaitė atsidūrė „dėžėje“ bei buvo priversta stabtelėti. Be to, mūsiškė dar prieš startą gavo ne itin parankų antrą bėgimo taką.

„Pats bėgimas buvo labai smagus, labai smagi danga ir maniežas smagus. Galėjo įtakos daryti ir tai, kad trūko patirties, – spėliojo E.Misiūnaitė. – Neįsivaizdavau, kaip reikia bėgti, nes, pavyzdžiui, Lietuvoje gauni geresnį taką, o šįkart bėgau antrame. Gal jei būčiau bėgusi šiek tiek aukščiau [tolimesniame take – LRT.lt], būtų buvę truputį lengviau. Taip pat patirties stygius jautėsi užsiimant poziciją“, – sakė E. Misiūnaitė.

Šiame čempionate iš Lietuvos atstovų taip pat dalyvauja šuolininkai į aukštį Airinė Palšytė bei Raivydas Stanys, rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė ir dėl Achilo skausmų ne daugiakovėje, o taip pat rutulio stūmimo rungtyje dalyvaujanti Austra Skujytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių