Beisbolo madas diktuoja Kauno „Lituanica“

Kauno beisbolininkai įrodė, jog laikinoji sostinė diktuoja madas ne tik krepšinyje. Daugkartinė šalies čempionė Kauno „Lituanica“ komanda užtikrintai apgynė titulą.

Kauniečiai auksą pelnė įtikinamomis pergalėmis finale prieš BK „Vilniaus“ ekipą. Pastarosios trenerio Edmunto Matusevičiaus teigimu, Kauno ekipai pergalę lėmė didžiulis susitelkimas ir pasitikėjimas savo jėgomis

„Senai nemačiau tokios susitelkusios beisbolo komandos, kaip šių metų kauniečių kolektyvas. Kaip sako „vynui reikia subręsti“, taip ir „Lituanica“ - tikrai jau subrendusi ir solidi komanda, kuriai pasipriešinti, ypač prastai organizuotiems yra sudėtinga“, - pripažino vilniečių treneris.

Jo teigimu, vis dėlto sezono „atradimo“ vardo nusipelno žaidėjas iš Kauno, tiesa, ne iš čempionų komandos, o iš BK „Vilniaus“. Tai pičeris Justinas Račkauskas, kuriam mėtant Kauno komandos puolimo „mašina“ buvo pristabdyta, bet jo jėgoms išsekus, niekas iš vilniečių nesugebėjo jo garbingai pakeisti. Kauniečių gretose pasižymėjo subrendęs žaidėjų branduolys – Aivaras Jacyna, Andrius Stravinskas, Marijus Dargis, Audrius Beliauskas, Mantas Černiauskas.

„Lituanica“ seriją laimėjo 3:0. Pirmasis mačas Kaune baigėsi 7:5, atsakomasis Vilniuje 4:0. Pusfinalyje Kauno beisbolininkai įveikė Utenos „Vėtrą“ - 12:1 ir 5:0.

Dabar kauniečių laukia tarptautinis startas – pasirodymas Interlygos finale

BK „Vilnius“ į finalą prasibrovė po atkaklios kovos sostinės derbyje su „Sporto vilkais“ laimėjęs 2:1. Bronzos medaliai atiteko „Sporto vilkams“, kurie Utenos „Vėtrą“ pranoko 10:0 ir 9:1. Nugalėtojų gretose be kitų žaidėjų pasižymėjo ir Lietuvos ieties metimo čempionas, Europos jaunimo U20 lengvosios atletikos čempionato bronzos medalio laimėtojas Edis Matusevičius.

Beje, Pasaulio beisbolo ir softbolo konfederacijos (WBSC) beisbolo reitinge Lietuva šiuo metu užima 35-ąją vietą. Pirmoje vietoje - Japonija, antroje - JAV, trečioje – Taivanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių