Buriavimo sezono pabaigtuvės su prizais ir dovanomis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos "Žiemys" sportininkai varžybų maratonu baigė buriavimo sezoną.

Savaitgalį Drevernoje buvo išdalintos paskutiniųjų šių metų varžybų – "Yamaha" regatos taurės.  Šviečiant saulei ir pučiant vidutinio stiprumo vėjui, mokykla "Žiemys" ir komanda iš Platelių baigė šių metų buriavimo sezoną.  Kuršių mariose startavo "Laser Radial", "Laser 4.7" ir "Optimist" klasės jachtos, viso 20 laivų.

Pagerbti ir treneriai ir sportininkas

Specialiais medaliais šeštadienį buvo pagerbti buriavimo treneriai Algis Patašius, Marius Nagdasovas, Robertas Urbonavičius ir Plungės treneris Jonas Petronis. 10 metų buriavimo mokyklos vardo garbę varžybose gynęs Neilas Straukas buvo plojimais išlydėtas į platesnius vandenis – vaikinas nusprendė siekti aukštojo mokslo Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

"Vaikai išnaudojo puikias šio rudens oro sąlygas, dalyvaudami keturiose varžybose iš eilės. Praėjusį savaitgalį išdalinome paskutinius apdovanojimus Drevernoje, prieš tai sėkmingai pasirodėme LR buriavimo čempionate Nidoje, Lietuvos “Optimist” jachtų klasės asociacijos čempionate bei XXVIII tarptautinėje "Rudens vėjo" regatoje Kaune. Tikiuosi dėl praleistų kelių pamokų mokyklose problemų nekils ir mūsų sportininkai greitai pavys klasės draugus", – sakė buriavimo mokyklos "Žiemys" direktorė Agnė Dalangauskienė.

Krante laukė tėvai ir šiltas maistas

Po penkių plaukimų, ant vandens gerą pusdienį praleidę jaunuoliai buvo vaišinami karštu maistu ir gėrimais, krante laukė tėvai, draugai ir siurprizas. Buriavimui prijaučiantis verslininkas iš Klaipėdos, mokyklai "Žiemys" padovanojo dvi naujas sportines bures "Optimist" klasės jachtai.

"Tiesiog norisi kažką padaryti, kad vaikai būtų laimingi ir galėtų siekti rezultatų, aš pats buriuoju ir žinau, kaip yra malonu, kai tavo burės ar kita įranga veikia nepriekaištingai. O be to, juk patys žinote, draugystės po burėmis nesuvaidinsi", – sakė rėmėjas, panoręs likti nežinomu.

Brangią dovaną vienas jauniausių perspektyvių "Žiemio" buriuotojų galės išbandyti jau kitą sezoną.

Rudens vėjas Kaune buvo stiprus

Šiemet tarptautinėje „Rudens vėjo" regatoje dalyvavo rekordinis jauniausiųjų buriuotojų skaičius, tad "Optimist" klasėje tarp 137 sportininkų vyko įnirtinga kova dėl prizinių vietų. 28-oji „Rudens vėjo" regata iš viso sutraukė net 220 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos.  

Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos sportininkas Vilius Vasiulis U-12 grupėje užėmė prizinę ketvirtąją vietą, mergaičių grupėje tai pat ketvirtąją vietą iškovojo Ema Kuodytė.

„Laser 4.7" jachtų klasės vaikinų grupėje pirmavo Ivan Mšenski iš Baltarusijos, antras buvo Eduards Plavins iš Latvijos, trečiąją vietą iškovojo buriavimo mokyklos "Žiemys" sportininkas Nojus Bestauskas.

"Prizinės vietos prestižinėje "Rudens vėjo" regatoje yra nemažas pasiekimas, tačiau ne visi rezultatais patenkinti, nors kova buvo intensyvi ir miegoti prie burės negalėjo nė vienas. Smagiai pakovojo visi ir vyresnieji, patirties įgijo mūsų mažiausieji, kurie dar net nėra sulaukę aštuonerių metų, o jau kovoja su vyresniais vaikais ir net juos lenkia", – džiaugėsi mokyklos vadovė A. Dalangauskienė.

LR buriavimo čempionate “Žiemio” perspektyvus sportininkas Jonas Macevičius dar šią vasarą perėjęs nuo “optimisto” ant “Laser 4,7” klasės jachtos iškovojo bronzos medalį.

Po sezono uždarymo vaikai grįš treniruotis į sporto sales ir baseiną, o mokyklos vadovė ieškos galimybių vaikams išvykti į stovyklas užsienyje. Pasak buriavimo mokyklos trenerio Mariaus Nagdasovo, būtų labai gera praktika, kad bent jau prieš pradėdami sezoną ir svarbiausias, atrankines į Lietuvos rinktinę varžybas kitą pavasarį vaikai galėtų išvažiuoti savaitės ar kelių savaičių stovyklai į užsienį, prisiminti ir patobulinti įgūdžius, kurie po žiemos akivaizdžiai pasimiršta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agnieška

Agnieška  portretas
Gero vėjo, vėjo broliai ir seserys!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių