Buriuotoją vėjai neša olimpinių žaidynių link

Viktorijai Andrulytei šis sezonas dosnus dešimtukų – Kauno sporto mokyklos "Bangpūtys" atstovė "Laser Radial" jachtų klasės buriavimo pasaulio ir Europos čempionatuose pateko tarp dešimties sėkmingiausiai pasirodžiusių sportininkių.

Teko kiaura jachta

Rugpjūtį Medemblike (Nyderlandai) įvykusiame jachtų "Laser Radial" pasaulio čempionate trenerio Lino Eidukevičiaus auklėtinė pasiekė kol kas geriausią rezultatą per savo karjerą – užėmė 8-ąją vietą.

"Sėkmė dar labiau motyvuoja dirbti ir siekti aukštesnių tikslų", – tąkart sakė Viktorija.

Pasak buriuotojos, įtakos geram pasirodymui turėjo visavertis pasiruošimas.

"Dešimt dienų treniravausi Nidoje, kur sąlygos buvo labai panašios Medembliko akvatorijoje – vėjas gali pasisukti ir pūsti iš bet kurios pusės, bangos – vidutinės, trumpos. Vėliau – pratybos jau Nyderlanduose", – papasakojo V.Andrulytė.

Į klausimą, kokį tikslą buvo užsibrėžusi pasaulio čempionate, Viktorija atsakė: "Labai norėjau patekti į pirmą dešimtuką, juo labiau kad ir sąlygos buvo palankios. Man labiau palankūs silpni, vidutiniai vėjai. Tikėjausi, kad pūs silpnesnis nei 7,5 m/s vėjas, taip ir atsitiko."

V.Andrulytės nesutrikdė ir techniniai rūpesčiai.

"Organizatoriai skyrė laivą, į kurį sunkėsi vanduo. Tą dieną, kai reikėjo treniruotis, jį remontavo. Buvo ir daugiau jachtų, tiesiog netinkamų buriuoti, tačiau kai kurios čempionato dalyvės turėjo galimybių savo laivus išbandyti dvi dienas, o aš – vieną", – kalbėjo sportininkė.

Pasaulio čempionate kaunietę aplenkė tik olimpinė čempionė olandė Marit Bouwmeester (22 baudos taškai), belgė Evi Van Acker (31), japonė Manami Doi (40), prancūzė Mathilde De Kerangat (60), kanadietė Brenda Bowskill (64) bei olandės Maxime Jonker (68) ir Daphne Van Der Vaart (74). V.Andrulytė surinko 81 baudos tašką.

Europoje – devinta

Rugsėjį V.Andrulytė tapo Lietuvos čempione, o spalį dalyvavo Europos čempionate Ispanijoje.

Varžybos Barselonoje irgi neišvengė nesklandumų – dėl katalonų streiko buvo atšaukti pirmos dienos – spalio 3-iosios – plaukimai. Čempionato organizatoriai sportininkus informavo, kad palaiko taikius piliečius, kurie buvo sužaloti, kai Ispanijos policija ėmėsi aktyvių veiksmų per referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės.

Viktorija vėlgi pasiekė savo geriausią rezultatą "Laser Radial" Europos čempionatuose – surinko 96 baudos taškus ir užėmė 9-ąją vietą.

Triumfavo daugkartinė pasaulio ir olimpinė čempionė M.Bouwmeester (53 baudos taškai), sidabro medalis įteiktas danei Anne Marie Rindom (54), bronzos – graikei Vasileia Karachaliou (57).

Sėkmingiau už "Bangpūčio" auklėtinę pasirodė ir vokietė Svenja Weger (63), suomė Tuula Tenkanen (64), britė Georgina Povall (79), italė Silvia Zennaro (83) bei britė Alison Young (85).

"Sąlygos buvo vienos sudėtingiausių šį sezoną – pūtė stiprus ir silpnas vėjas, buvo didelių bangų, netikėtų srovių", – sakė V.Andrulytė.

Laisvalaikis – su gitara

L.Eidukevičiaus treniruojama sportininkė yra tarp kandidatų į 2020 m. Lietuvos olimpinę rinktinę.

2014-aisiais V.Andrulytė pasaulio čempionate Ispanijoje iškovojo kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą, tačiau 2016-ųjų žaidynėse dalyvavo ne ji, o Pekino olimpiados vicečempionė Gintarė Scheidt.

Tąkart sprendimą, kuri buriuotoja vyks į Braziliją, lėmė viso sezono rezultatai, įtakos turėjo ir patirtis bei titulai.

"Kelialapį iškovojau ne sau asmeniškai, bet Lietuvai, tad dėl teisės dalyvauti olimpiadoje varžėmės trise – Gintarė, aš ir Milda Eidukevičiūtė. Tą sezoną pasiekti aukštesnių rezultatų man sutrukdė techninės laivo problemos, be to, buvo ir paskutinieji studijų metai, rašiau bakalauro darbą. Susidėjo visi rūpesčiai", – teigė V.Andrulytė.

Lietuvos sporto universitete (LSU) buriuotoja baigė kineziterapijos studijas, domisi įvairiomis masažo rūšimis. Laisvalaikiu Viktorija mėgsta groti gitara, nerti vąšeliu.

"Apie buriuotojas kartais sakoma: ant vandens – visos priešės, o krante – draugės. Aš puikiai sutariu ir su savo konkurentėmis. Buriavimas į mano gyvenimą atnešė daugybę iššūkių, dabar išbandymus pasitinku lengviau nei anksčiau, – kalbėjo V.Andrulytė. – Manau viskas gyvenime vyksta ne šiaip sau. Kokie mes buvome praeityje, tai mus atvedė ten, kur esame dabar."


Šiame straipsnyje: Viktorija Andrulytėburiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių