Buriuotojai atsisveikins su sezonu

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Klaipėdoje startuos paskutinė jūrinė regata „Rudeninė Baltija“. Pasivaržyti paskutinį kartą jūroje ketina kaip niekada daug jachtų įgulų – net penkiolika. Tarp jų ir tarptautinėse varžybose puikius rezultatus rodantys Lietuvos buriuotojai – jachtų „Extreme“ bei „Arcturus“ įgulos bei kiti stiprūs šalies sportininkai.

„Įprastai į šaltą ir audringą jūrą leisdavosi tik keletas jachtų. Tačiau kylant Lietuvos buriuotojų profesionalumui, siekiant geresnių rezultatų, sezoną bandoma pratęsti kuo ilgiau. Taigi ir dalyvių „Rudeninėje Baltijoje“ šiais metais tikrai nemažai“, – kalbėjo regatą organizuojančio klubo „Ostmarina“ vadovas Osvaldas Kudzevičius.

„Rudeninė Baltija“ – tikrai ne trumpiausia ir lengviausia regata. Iš viso sportininkai turės įveikti ne mažiau nei 50 jūrmylių. Varžybos bus dviejų etapų – pirmasis plaukimas prasidės šeštadienį. Buriuotojai turės apiplaukti jūroje esančius varžybų ženklus. Pirmasis etapas bus ilgesnis, tačiau organizatoriai tikina, jog jachtos turėtų grįžti iki vakaro. Krante sušalusių buriuotojų lauks jau garuojantys barščiai ir tradiciškai per „Rudeninės Baltijos“ regatą organizatorių gaminamas plovas. Sekmadienį bus antrasis, trumpesnis etapas. O po jo – apdovanojimai.

Šiais metais paskutinė jūrinė regata buriuotojų kantrybę bandys ne šalčiu, o štiliumi. Šeštadienį nusimato ne šalti, bet ir ne vėjuoti orai. Šiaurės vakarų vėjas šeštadienį rims, keis savo kryptį. Vakare jau turėtų pūsti pietys. O sekmadienį prognozuojama jau daugiau vėjo. „Šių metų iššūkis buriuotojams bus vėjo paieškos. Tai kartais sunkiau nei bandyti suvaldyti stiprų vėją“, – pastebėjo regatoje taip pat dalyvausiantis buriuotojas O. Kudzevičius.

Tradicinės „Rudeninės Baltijos“ varžybos rengiamos nuo 1994 metų. Jas pradėjo organizuoti trys gerai žinomi buriuotojai – jachtos „Lietuva“ kapitonas Steponas Kudzevičius, „Vakarės“ kapitonas Saulius Tamkvaitis ir „Audros“ kapitonas Saulius Kalnėnas.

Po šių varžybų spalio 16–18 dienomis Kuršių mariose dar vyks „Paršelio“ regata. O po jos buriuotojai jau kels jachtas ant kranto, ruoš jas žiemojimui ir ilgesingai lauks pavasario ir kito sezono.

Baltabures jachtas klaipėdiečiai galės išlydėti spalio 3 d. (šeštadienį) ir spalio 4 d. (sekmadienį) nuo Kruizinių ir karo laivų terminalo krantinės. Regatos startas: 10.30 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių