Buriuotojų dieną Kauno mariose surengtas jachtų paradas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 7-oji praėjusiais metais buvo paskelbta oficialia Buriuotojų diena.  Ta proga šiandien Kauno mariose buvo surengtas jachtų paradas, taip paminint svarbią šalies buriavimui datą – 1921 metų rugsėjo 7 d. buvo įregistruoti Lietuvos jachtklubo įstatai ir taip Kaune pradėtas kurti pirmasis šalyje jachtklubas.

Jachtos rinkosi ties vadinamąja Motorlaivių įlanka, plaukė pro Pažaislio vienuolyno kompleksą Dubravos link. Vėliau jos pasuko Kauno hidroelektrinės link ir vėl plaukė pro Pažaislį, tik jau arčiau kranto.

Buriuotojų dienos paminėjimui paradas pasirinktas todėl, kad tai pirmiausiai visus buriuotojus vienijantis renginys, įspūdingai atrodantis nuo kranto.

„Paradas atspindi idėją, kad mes (buriuotojai) visi lygūs: ir naujokai, ir žili kapitonai. Mes visi vieno kraujo ir visų mūsų gyslomis teka dalelytė jūros“, – tikino vienas renginio organizatorių Rimantas Rimšas.

Buriuotojų bendruomenė savo dieną minėjo jau antrus metus iš eilės, o šios dienos pripažinimo iniciatyvą įgyvendino buriuotojai Audrius Mickaitis ir Egidijus Nasevičius.

„Idėja išties ne mano, o Audriaus, bet jis kuklinasi, – pasakojo E. Nasevičius. – Klausė manęs, kada Lietuvoje yra Buriuotojo diena? Sakau, nėra oficialiai. O kokią derėtų laikyti? Sakau, buriavimo Lietuvoje pradžią. Štai ir „atkasėm“ būtent tą dieną, nes tada įkurtas Lietuvos jachtklubas. Jis pradėtas kurti LR Susisiekimo ministerijos inžinieriaus Jono Šimoliūno iniciatyva, tapusio ir pirmuoju pirmininku (derėtų vadinti komodoru)“.

Šių metų parado akcentas - vainiko nuleidimas į vandenį tiems, kurie buriuoja anapusiniuose vandenyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ja ja

Ja ja portretas
Nu visai, Marės iš Kauno nepažįsta.

Ina

Ina portretas
Kauno MARĖSE . Griūk negyvas.... Ar taip jau sunku pasitikrinti klaidas ???....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių