Buvusius lyderius keičia jaunimas

Lietuvos badmintonininkai nepasiekė Kaune įvykusio atviro šalies čempionato – "Yonex Lithuanian International" – finalų, tačiau meistriškumo pamokos buvo naudingos.

Olimpietė nuvylė

Apie pusantro šimto žaidėjų iš Europos ir net Pakistano išbandė jėgas Kauno sporto halėje.

Bene apmaudžiausias – pirmosios turnyro raketės Akvilės Stapušaitytės pasirodymas. Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besirengianti trisdešimtmetė kaunietė jau pirmajame varžybų rate 23:25, 21:9, 16:21 pralaimėjo žemiausioje – 32-oje – reitingo pozicijoje buvusiai viešniai iš Latvijos Jekaterinai Romanovai. Pastarajai tai buvo vienintelė pergalė – aštuntfinalyje ji nusileido varžovei iš Airijos.

"Fiasko. Nepateisinamas pralaimėjimas silpnai latvei, – mojo ranka vienas turnyro organizatorių ir žinomas treneris Juozas Špelveris. – Akvilė teisinosi susitelkusi olimpiadai ir dirbanti fiziškai, bet nežinau, ką taip žaisdama ji ten veiks."

Auga nauja karta

Kur kas sėkmingiau pasirodė Vytautė Fomkinaitė. Po čiurnos traumos atsigaunanti aštuoniolikmetė kaunietė 21:16, 21:7 palaužė kur kas aukštesnio reitingo varžovę Mahoor Shahzad iš Pakistano, bet aštuntfinalyje 10:21, 12:21 turėjo pripažinti Vokietijai atstovaujančios kinės Yvonne Li pranašumą. Čempione tapo Jelena Komendrovskaja iš Rusijos.

Vyrų varžybose nedalyvavo pajėgiausias mūsų šalies badmintonininkas Kęstutis Navickas. Aukso medalį iškovojo suomis Kasperas Lehikoinenas: jis aštuntfinalyje 21:8, 21:8 įveikė kaunietį Povilą Bartušį, o finale 21:12, 21:18 – rusą Sergejų Sirantą.

Garbingai su vyresniais priešininkais kovėsi kitas Kauno atstovas Markas Šames: šešiolikmetis vaikinas atrankos varžybose 21:19, 21:16 pranoko Eidurą Isaką Broddasoną iš Islandijos, tačiau 17:21, 19:21 nusileido lenkui Pawelui Smilowskiui.

"Markas įveikė stiprų islandą, pralaimėjo pajėgiam lenkui. Žinant, kad jis dar neturi didesnės suaugusiųjų turnyrų patirties, pasirodymą vertinu gerai", – apie savo auklėtinį kalbėjo J.Špelveris.

Nauda – ir miestui

Dvejetų varžybose Lietuvos atstovai nužygiavo toliau. V.Fomkinaitė ir klaipėdietė Gerda Voitechovskaja pasiekė trečiąjį ratą, o V.Fomkinaitė su P.Bartušiu ketvirtfinalyje 16:21, 19:21 pralaimėjo būsimiems čempionams rusams Jekaterinai Bolotovai ir Denisui Gračiovui.

„Moterų ir mišriame dvejete mūsiškiams nepasisekė su burtais. Jie pralaimėjo itin pajėgiems varžovams, tačiau pasipriešino kur kas atkakliau nei čempionų varžovai finale. Neabejoju, jog jei burtai būtų palankesni, mūsų poros būtų nukeliavę toliau", - teigė treneris.

Kaune buvo surengtas ir tarptautinis badmintono teisėjų seminaras.

"Neabejoju, kad naudą pajuto miesto viešbučiai, kavinės, parduotuvės – juk beveik savaitę pas mus viešėjo maždaug du šimtai svečių", – teigė J.Špelveris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
labiausiai Spelveris yra NUSIVYLES, kad Navickas nepateko, o Akvile pateko i Olimpiada. Jis veidmainis, niekada jos nepalaike, pergalemis nesidziauge, tik zlugde. Navickas-kaunietis nedalyvavo, nes bijojo pralosti, patyres daugybe fiasko ankstesniuose turnyruose. Akvile atsrido pailseti i namus ir tas turnyras visai jai nereiksmingas, cia Spelverio kuryba, kad ji ruosesi. Dabar ji isskridusi i stovykla Portugalijoje ir pradeda ruostis Olimpinems. Dziugu, kad jaunimas zaidzia ir tobuleja. Akvile yra 10 kartu is eiles Lietuvos cempione ir tris kartus olimpiete, tai dar ilgai teks laukti kol kas tiek pasieks...:)

L.G.

L.G. portretas
Špelveri, prieš Olimpinę atranką tu irgi mojai ranka dėl Akvilės, nes tikėjai, kad tik Navickas pateks. Daugybei jo pralaimėjimų prieš silpnus varžovus, tam rasdavai pateisinimą :) Akvilė atrankos turnyruose su savo trenerio pagalba iškovojo daug pergalių, medalių, net setą laimėjo prieš 2 kart pasaulio čempionę ir 1 pasaulio raketę Marin, bet niekas nerašė. Kaune Navickas nežaidė, sakei, kad jam reikia atsigauti, ką gi, Akvilė turėjo dar didesnį turnyrų maratoną ir suprantama, nes atsipalaidavo ir gero žaidimo nebuvo, tiesiog sudalyvavo. Viską rašai taip, kaip tau naudinga! O reikėtų džiaugtis, suprasti ir palaikyti, kad Akvilė iškovojo 3 kartą olimpinį kelialapį :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių