B.Vanagas: taktika antrajam greičio ruožui nesikeičia

  • Teksto dydis:

17-uoju Dakaro ralio prologą baigęs Benediktas Vanagas antrąjį greičio ruožą pradės iš 24-osios pozicijos. Taip nutarė sudėtingiausių pasaulio bekelės lenktynių organizatoriai.

Gavę žemiau 16-osios pozicijos atsidūrusių lenktynininkų, priklausančių vadinamajai elito grupei, reikalavimą, teisėjai pritaikė ypatingą taisyklių punktą.

„Dakaras dar tik prasideda. Mums teisėjų sprendimas iškelti lėtesnius varžovus į priekį yra labai pavojingas. Vienintelis kelias – būti dar atsargesniais pasivijus varžovą. Greičio tai nepridės.  Grįžome į ikistartinį „status quo”. Taktika antrajam greičio ruožui lieka tokia pati: greitai kur galime ir ypač atsargiai, kai matomumas prastas”, – sakė B.Vanagas.

Antrąjį greičio ruožą, kuris baigsis Argentinos mieste Tukumane, B. Vanago ekipažas „General Financing team Pitlane” pradės 24-as 17.55 val. Lietuvos laiku. Tiesiogiai lenktynes sekti galima internetu.

„Šios dienos ypatumas – visa distancija, lenktynės tik keliais. Pagal organizatorių informaciją dalyvių briefinge, daug kelių paplauti ir išgraužti neseniai praėjusių liūčių, tad reikės būti ypač atidiems”, – sakė B. Vanagas, važiuojantis bolidu „Toyota Hilux”.

2017 m. Dakaro ralyje startavo daugiau nei 600 dalyvių iš 60 valstybių ir teritorijų. Lietuvai atstovauja trys ekipažai: B. Vanago ir šturmano iš Lenkijos S. Rozwadowskio, Antano Juknevičiaus ir šturmano Dariaus Vaičiulio, Vaidoto Žalos ir šturmano Saulius Jurgelėno.

„General Financing team Pitlane“ komandai ir B. Vanagui priklauso geriausias Lietuvos ir Baltijos valstybių rezultatas Dakaro ralio istorijoje. Tai – 2015 metais iškovota pergalė privačių komandų įskaitoje ir 24-oji vieta bendroje Dakaro ralio įskaitoje.

2017 metų Dakare „General Financing team Pitlane“ komanda turės įveikti daugiau nei 9 tūkst. km trasą, kuri driekiasi per tris Pietų Amerikos valstybes: Paragvajų, Argentiną ir Boliviją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių