D. Gudzinevičiūtei – aukštos pareigos EOK komitete

Europos olimpinių komitetų (EOK) vykdomajame komitete Lietuva turės savo atstovą.

EOK vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta padidinti komiteto narių skaičių iki trylikos. Slaptu balsavimu vykdomojo komiteto nare išrinkta Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė bei olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

"Šios pareigos man yra svarbus pripažinimas, kartu reiškiantis didesnius įsipareigojimus bei atsakomybę, kuri tenka ir man, ir visam LTOK. Lietuvai tai - reikšminga galimybė prisidėti prie olimpinio sporto idėjų sklaidos tarptautiniu lygmeniu", - pranešime cituojama naujoji EOK vykdomojo komiteto narė D. Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentė EOK vykdomojo komiteto nare tapo iki 2017 metų. Komitete ji bus vienintelė Baltijos šalių atstovė.

"Lyčių lygybė bei moterų skatinimas siekti vadovaujančių pareigų sporto organizacijose bei vaikų ir jaunimo įsitraukimas į sportą yra sritys, kurioms žadu skirti daugiausiai dėmesio dirbdama EOK vykdomajame komitete", - savo prioritetines veiklos kryptis vardina D. Gudzinevičiūtė.

Tai jau ne pirmos aukštos D. Gudzinevičiūtės tarptautinės pareigos - rugpjūčio pradžioje ji tapo EOK Lyčių lygybės sporte komisijos vadove. EOK iš viso veikia aštuonios komisijos.

EOK yra 49 Europos valstybių nacionalinius olimpinius komitetus vienijanti organizacija, vystanti olimpinį judėjimą Europos žemyne bei skatinanti Europos nacionalinių olimpinių komitetų bendradarbiavimą. Praėjusių metų lapkričio mėnesį EOK Generalinės asamblėjos metu trečiai EOK prezidento kadencijai iš eilės perrinktas Airijos atstovas Patrickas Hickey'is.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių