D. Jocius: kiekviename greičio ruože teko lenkti po 3-4 ekipažus

  • Teksto dydis:

Antrąją WRC Monte Karlo ralio dieną vyko dramatiška kaita lyderių dešimtuke bei kova su nenuspėjamomis oro sąlygomis ir besikeičiančia greičio ruožų danga.

Už „Arctic Energy World Rally team“ komandą važiuojantiems lietuviams teko sudėtingesnė užduotis – greičio ruože aplenkti po 3-4 lėtesnius ekipažus.

Vakarykštė WRC pirmo etapo diena visiems lenktynininkams buvo nelengva. Dalyviams teko kovoti su nenuspėjamomis oro sąlygomis ir besikeičiančia trasos danga. Tuo tarpu „Arctic Energy World Rally team“ komandos piloto Deivido Jociaus teigimu, lietuviškam ekipažui ji buvo nelengva ir dėl papildomų priežasčių.

Teko lenkti lėtus varžovus

„Viena jų – po vakar visų gautų baudų, startavome iš galo. Bet nepaisant to, mus dar žemiau pastūmė šios dienos 3 GR starte prieš mus užlindę keli lėtesni prancūzų ekipažai. Su Donatu nesupratome jų manevro, nes už tai šie ekipažai gavo baudas. Visgi labiausiai lenktyniavimo sąlygas greičio ruože sunkino sutikti lėtesni varžovai. Kiekviename greičio ruože aplenkdavome po 3-4 automobilius, - sakė D. Jocius. – Labiausiai gaila, kad nebuvo įmanoma siekti gerų rezultatų. Sutikti lėtesni varžovai ne iškarto pamatydavo ir praleisdavo. Tekdavo sulėtinti tempą, bet ryt, manau, jau galėsime pravažiuoti taip, kaip norime. Po šios dienos turėtumėme startuoti iš aukštesnės pozicijos”.

Visgi vienintelis lietuvis dalyvaujantis Monte Karlo ralyje labai džiaugėsi, kad šiandien gauta kelio žvalgų informacija labai pravertė.

„Gavome kiekvieno greičio ruožo informaciją, kuri šiandien buvo aukso vertės. Netgi atskirus posūkius parašė, kur yra provežos, kur yra sukibimas ar jo nėra. Ir, žinoma, tai darė didelę įtaką bendram mūsų tempui. Tose pavojingesnėse vietose mes nerizikiavome, lengvai pravažiavome ir neturėjome jokių incidentų, neteko nuslysti nuo kelio”, – teigė „Arctic Energy World Rally team“ komandos lenktynininkas.

Po 8 greičio ruožų lietuviai savo klasėje klasifikuojami 12-i, o bendroje įskaitoje užima 41-ą vietą.

Dramatiškai keitėsi lyderiai dešimtuke

Antrą Monte Karlo ralio dieną situacija lyderių dešimtuke keitėsi kone kiekviename greičio ruože. Tik praėjusių metų čempionui prancūzui Sebastien Ogier pavyko išsaugoti lyderio poziciją bendroje įskaitoje iki pat paskutinių šios dienos kilometrų. Nors čempionas iš 6 greičio ruožų laimėjo tik vieną. Sportininko teigimu, labiausiai situaciją trasoje sunkino nenuspėjamos oro sąlygos, danga bei jo nuomone netinkamas padangų pasirinkimas.

Į top trejetuką bendroje įskaitoje sėkmingai prasibrovė estas Ott Tanak. Jis iš penktos vietos pakilo net į antrąją vietą, sau už nugaros palikęs ispaną Sordo Dani.

Labiausiai antrąją pirmojo pasaulio ralio čempionato dieną nesisekė norvegui Andreas Mikkelsen, kuris po pirmos dienos bendroje įskaitoje buvo aukštoje antroje vietoje. Vakar 4 greičio ruože norvegas susidūrė su technikos nesklandumais, dėlto po 8 greičio ruožų turėjo tenkintis tik 32-a vieta.

Šiandien – žiemos ralio greičio ruožai

Šiandien Monte Karlo ralis startavo 9.08 val. Lietuvos laiku. Dalyviams jau teks įveikti snieguotus kalnų keliukus. Pasak D. Jociaus, šiandien ekipažas galės pasidžiaugti žiemos raliu.

Lenktynininkai varžysis 5 greičio ruožuose, kurių bendras ilgis sieks apie 118 kilometrų. Paskutinis WRC pirmo etapo dalyvis turėtų finišuoti apie 18.29 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių