D. Margevičius ir S. Bilis – pusfinalyje, D. Rapšiui pritrūko akimirkos

  • Teksto dydis:

Danijos sostinėje Kopenhagoje vykstančio Europos plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionato priešpaskutinę dieną į vandenį šoka šeši Lietuvos atstovai. Į šeštadienį vakare vyksiančius pusfinalius prasibrovė Simonas Bilis ir Deividas Margevičius.

Pakovoti su S.Biliu 100 metrų plaukimo laisvu stiliumi rungtyje žadėjusiam du medalius jau iškovojusiam Danui Rapšiui prasibrauti į kitą etapą nepavyko.

Nors Danas ir pagerino savo asmeninį rezultatą (47,73), bendroje įskaitoje liko 20-as. Nuo pusfinalio jį skyrė vos 0,1 sek.

„Tai – ne mano distancija, o ir jėgų jau pradeda stigti. Tai labai jautėsi paskutiniuose metruose. Norėjosi šiek tiek geriau. Ir galėjo būti geriau, bet ką padarysi. Koncentruosiuos į paskutinės dienos startus“, – po finišo kalbėjo D.Rapšys, užsiminęs, kad jau nori namo, kur jo laukia mylima mergina.

Tai – ne mano distancija, o ir jėgų jau pradeda stigti.

O štai S.Bilis toliau žengė penktuoju rezultatu (47,09 sek.). „Labai sunku kalbėti, galvą skauda, norisi kažko atsigerti“, – po finišo tepasakė šios rungties pasaulio čempionas. Platesnį komentarą jis pažadėjo duoti vėliau.

Šioje rungtyje startavo ir Povilas Strazdas (49,28). Jis tenkinosi 60 vieta.

Atranką laimėjo italas Luca Dotto (46,81).

Pirmieji šeštadienio varžybas pradėjo 50 m peteliške plaukę Deividas Margevičius ir Tadas Duškinas.

Prieš startą D.Margevičiaus laikas tarp visų dalyvių buvo ketvirtas (22,70). Gana solidžiai jis praplaukė ir šeštadienio rytą.

Kaunietis finišavo per 23,06 sek. ir bendroje įskaitoje pasidalino 14-17 vietas, bet dėl kvotų Baltarusijos sportininkams išvengė papildomo plaukimo ir žengė tiesiai į pusfinalį.

„Laiką turėjau šiek tiek ir geresnį, bet tuomet buvau labai geros sportinės formos. Rezultatas nelabai tenkina, bet svarbiausia, jog patekau toliau. Plauksiu pusfinalyje ir galėsiu pasireikšti ten. Vakare man sekasi geriau, tad tikėkimės ir rezultatas bus dar geresnis“, – kalbėjo D.Margevičius.

Su legendiniu vengru László Csehu viename plaukime plaukęs T.Duškinas (23,29) buvo 23-ias.

„Norėjosi geresnio rezultatato, bet ką padarysi. Plaukdamas didelių klaidelių tikrai nepadariau“, – kalbėjo jis.

Atranką laimėjo britas Benjaminas Proudas – 22,39 sek.

P.Strazdas ryte dar dalyvavo ir 100 m kompleksinio stiliaus rungtyje. Antrajame plaukime dalyvavęs lietuvis distanciją įveikė per 55,14 sek. ir užėmė 31-ąją vietą.

Atranką laimėjo rusas Sergejus Fesikovas (51,79).

Šeštadienį vakare 100 metrų plaukimo krūtine finale plauks ir Rūta Meilutytė.

Lietuvos plaukikų startų tvarkaraštis šeštadienį

Finalai 18.08 val. Pusfinalis. 50 m pet. – D.Margevičius 18.16 val. Finalas. 100 m krūt. – R.Meilutytė 18.21 val. Pusfinalis. 100 m l/st. – S.Bilis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių