D. Pozniako turnyro finale kovos net šeši Lietuvos boksininkai

  • Teksto dydis:

Lietuvos boksininkai apgynė namų sienas. Net šeši lietuviai pateko į Vilniuje vykstančio Dano Pozniako vardo tarptautinio jaunimo turnyro finalą ir šeštadienį „Siemens“ arenoje kovos dėl čempionų vardo. Turnyro šeimininkai jau užsitikrino mažiausiai vieną aukso medalį.

Vienuoliktus metus iš eilės vykstančiame pirmo Lietuvos olimpinio čempiono D. Pozniako vardo turnyre, kuris yra vienas didžiausių jaunimo turnyrų Europoje, dešimtyje svorio kategorijų kovas pradėjo net 116 boksininkų iš 19 šalių.

Pusfinalių puošmena tapo Roberto Jokulio pergalė prieš favoritu laikytą uzbeką Profsorą Rorimishą. Lietuvis net tris kartus siuntė varžovą į nokautą ir iškovojo įtikinamą pergalę taškais 3:0. Svorio kategorijos iki 91 kg finale R. Jokulis susikaus čeku Jiržiu Havelu.

Lietuvis finale kovos ir pačioje sunkiausioje svorio kategorijoje virš 91 kg. Marekas Korolkovas pusfinalyje taškais 3:0 įveikė vengrą Ištvaną Vinczę ir finale susikaus su uzbeku Abdulla Khudorgonovu.

Dar viena Lietuvos ir Uzbekijos boksininkų finalo dvikova laukia svorio kategorijoje iki 81 kg. Vilandas Valčiukas pusfinalyje užtikrintai 3:0 nugalėjo kazachą Eidiarą Kamchibekovą ir finale susitiks su uzbeku Sanjeru Tursunovu.

Lietuviai tikrai iškovos auksą svorio kategorijoje iki 75 kg. Finale susitiks Vytautas Balsys ir Mantas Auryla. Pusfinalyje M. Auryla taškais 3:0 įveikė Montassarą Mezzi iš Tuniso, o V. Balsys techniniu nokautu laimėjo dvikovą prieš rusą Vladislavą Shishelovą. Turnyro finalininkai tarpusavyje kovojo ir prieš mėnesį vykusio Lietuvos jaunimo čempionato finale. Pergalę po atkaklios kovos 2:1 išplėšė M. Auryla.

Į finalą pateko ir praėjusių metų D. Pozniako turnyro prizininkas Artūras Zinkovskis. Svorio kategorijoje iki 52 kg lietuvis taškais 3:0 įveikė rusą Igorį Malovichką ir finale kovos su kazachu Aidosu Arapovu.

Pusfinalyje nepasisekė čempiono titulą gynusiam Mantui Morkūnui. Svorio kategorijos iki 56 kg pusfinalyje lietuvis taškais 1:2 pralaimėjo ukrainiečiui Maikui Stitsenko.

Pusfinalio barjero neįveikė dar du Lietuvos boksininkai – Valentinas Lavrenovas (svorio kategorija 46-49 kg) ir Laimonas Raibikis (iki 56 kg). Pusfinalio dalyviams bus įteikti bronzos medaliai.

„Lietuvos jaunimo rinktinė ženkliai pagerino praėjusių metų rezultatus, nes pernai finaluose kovojo tik du lietuviai, o iš viso iškovojome šešis medalius. Šiais metais turime net šešis finalininkus ir devynis prizininkus. Džiugina pergalės pusfinalyje prieš pasaulyje bokso madas diktuojančius Rusijos, Kazachstano, Uzbekijos boksininkus. Uzbekai ir kazachai į Vilnių atsivežė stipriausius savo šalių jaunimo rinktinės boksininkus, todėl lietuvių pergalės rodo, kad einame teisingu keliu ir Lietuvos suaugusiųjų rinktinė gali pasipildyti perspektyviais boksininkais, kurie seks olimpinio prizininko Evaldo Petrausko ir Europos čempiono Eimanto Stanionio pėdomis“, - sako Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Miroslavas Krepštulis.

D. Pozniako turnyro finalai „Siemens“ arenoje prasidės šeštadienį 15:00 val. Finaluose žiūrovai išvys dešimt kovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių