Dar kartą Lietuvos rekordą pagerinęs D. Rapšys – dešimtas

  • Teksto dydis:

Pasaulio plaukimo čempionato Budapešte atrankoje Lietuvos rekordą 200 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje pagerinęs Danas Rapšys pirmadienio vakarą pusfinalyje rekordą pagerino dar kartą. Lietuvis finišavo per 1 min. 46,56 sek. ir užėmė dešimtąją vietą.

D. Rapšys pusfinalyje nuo Lietuvos rekordo „nuėmė“ dar 0,37 sek. Ryte atrankoje rekordą jis buvo pagerinęs 0,17 sek. ir su 1:46,93 min. rezultatu užėmė dešimtąją vietą.

Pirmajame pusfinalio plaukime Danas puikiai startavo ir po pirmųjų 50-ies metrų buvo trečias, tačiau vėliau smuktelėjo į šeštąją vietą, kurioje ir finišavo.

Antrajame atrankos plaukime lietuvį aplenkė X plaukikai, tad D. Rapšys į finalą neprasimušė.

Pasaulio čempionate, kuris vyks iki liepos 30 dienos, D. Rapšys dar varžysis ir 200 metrų nugara varžybose bei su komandos draugais plauks estafetėje.

Pirmadienio vakarą 100 m krūtine rungties finale Andrius Šidlauskas užėmė šeštą vietą, o Rūta Meilutytė pateko į 100 m krūtine finalą.

Gerino rekordus

Rytinėje pirmadienio rytą transliacijoje vyko 4 atrankiniai plaukimai. Juose jėgas išbandė Ugnė Mažutaitytė, Gytis Stankevičius, Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys:

Atranka. 100 m nugara – Ugnė Mažutaitytė (pagerino Lietuvos rekordą, bet nepateko į pusfinalį).

Atranka. 100 m nugara – Gytis Stankevičius (į pusfinalį nepateko).

Atranka. 100 m krūtine – Rūta Meilutytė (pateko į pusfinalį).

Atranka. 200 m l. stiliumi – Danas Rapšys (pateko į pusfinalį, pagerino Lietuvos rekordą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių