Dėl Latvijos aukso – lietuvių grumtynės

Latvijos krepšinio čempionato finale skirtingoms komandoms atstovavę lietuviai taip siekė pergalės, kad net susikibo tarpusavyje.

Incidento sukūryje atsidūrė Rygos „Barons“ gynėjas Giedrius Gustas ir jo oponentas iš Rygos ASK Andrius Mažutis. Penktųjų finalo serijos rungtynių antrame kėlinyje teisėjai G.Gustui sušvilpė, kad sužingsniavo. Jau po švilpuko A.Mažutis šiurkščiai trenkė tautiečiui per rankas. G.Gustas nenusileido – ranka apglėbė varžovo kaklą ir atliko „elegantišką“ smaugimo veiksmą. Konfliktas truko vos kelias akimirkas, bet teisėjai įvertino lietuvių „nuopelnus“ – G.Gustas ir A.Mažutis buvo nubausti diskvalifikacinėmis pražangomis.

p>„Manau, kad jis norėjo mane išprovokuoti, o man tiesiog neatlaikė nervai. Iš pradžių gailėjausi, kad nesusivaldžiau, bet komanda laimėjo, ir tai svarbiausia“, – vakar dienraščiui sakė G.Gustas.
Po diskvalifikacinės pražangos gynėjui likusią rungtynių dalį teko stebėti drabužinėje per televizorių.
Tikrą nervų karą po atkaklios kovos 79:78 laimėjo „Barons“, kuri šventė pergalę serijoje 4:1 ir atėmė Latvijos čempiono karūną iš Ramūno Butauto treniruojamos ASK ekipos.

Sėkmingas „baronų“ sezonas

„Seriją laimėjome 4:1. Tai rodo, kad šiuo metu esame stipresni. Komanda buvo susitelkusi ir siekė vieno tikslo. Visi esame laimingi, kad pavyko įgyvendinti svarbiausią sezono tikslą“, – kalbėjo G.Gustas.
Finalo serijoje įžaidėjas buvo vienas komandos lyderių – 12,6 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo. Svariai prie galutinės „Barons“ sėkmės prisidėjo ir kitas lietuvis Dainius Adomaitis (vidutiniškai pelnydavo po 8 taškus) bei pusantro sezono Vilniuje rungtyniavęs brazilas J.P.Batista (11,6).
„Barons“ Latvijos čempionato auksą pridėjo prie balandį FIBA Europos taurės turnyre iškovoto Sidabrinio krepšio.
„Šis sezonas buvo tikrai sėkmingas. Iki visiškos laimės pritrūko tik trečios vietos BBL čempionate, tačiau reikia džiaugtis tuo, ką pasiekėme“, – sezoną įvertino G.Gustas.
Gynėjas vakar jau grįžo į Kauną pas šeimą, bet šios savaitės pabaigoje dar važiuos į oficialias Latvijos čempionato pabaigtuves. Ten 28 metų 190 cm ūgio gynėjas su „Barons“ vadovais aptars ir savo ateitį.
G.Gustas gali pratęsti sutartį vienam sezonui, tačiau nežino, ar kitais metais liks Rygoje: „Žinau, kad agentas yra gavęs pasiūlymų, bet su juo kol kas nekalbėjau. Dabar tiesiog mėgaujuosi atostogomis po sunkaus sezono, o dėl ateities apsispręsiu vėliau.“

Treneris kels sparnus?

Latvijos čempionato sidabro medaliai atiteko trims lietuviams – treneriui R.Butautui, fizinio rengimo treneriui Virginijui Mikalauskui ir įžaidėjui A.Mažučiui.
Tačiau ASK vadovai vadovai nėra patenkinti šio sezono rezultatais. Lietuvos rinktinės treneriui R.Butautui pavyko laimėti BBL bronzą, bet Rygos komanda jau po grupių varžybų iškrito iš ULEB taurės ir neapgynė Latvijos čempionės titulo.
Beveik neabejojama, kad R.Butautas kitą sezoną nebetreniruos ASK ekipos. Krepšinio kuluaruose pastaruoju metu pasigirdo gandų, kad 44 metų krepšinio specialistą vilioja naujo stratego ieškantis Vilniaus „Lietuvos rytas“. Kiek anksčiau buvo pasirodę gandų, kad Lietuvos rinktinės trenerio karjeros kelias gali pasukti į Rusiją.
Su pačiu R.Butautu vakar nepavyko susisiekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių