Deviso taurė: R. Berankis išlygino mačo su suomiais rezultatą

  • Teksto dydis:

Helsinkyje (Suomija) vykstančiame neoficialaus pasaulio vyrų teniso komandų čempionato - Deviso taurės (Davis Cup) varžybų - II grupės Europos-Afrikos zonos mače tarp Lietuvos ir Suomijos rinktinių po pirmosios dienos rezultatas yra lygus 1-1.

Pirmojoje šeštadienio dvikovoje 26-erių metų lietuvis Laurynas Grigelis (251-oji pasaulio raketė) 3:6, 6:1, 3:6 turėjo pripažinti 28-erių metų suomio Harrio Heliovaaros (453) pranašumą.

Vis dėlto antrajame susitikime Lietuvos rinktinės lyderis 27-erių metų Ričardas Berankis (84) 6:2, 6:7 (6-8), 6:3 įveikė 19-metį suomį Emilį Ruusuvuorį (592) ir išlygino mačo rezultatą.

Dvikova truko 2 val. 6 min.

R. Berankis atliko šešis neatremiamų padavimų, o jo varžovas - devynis, tačiau suomis padarė septynias dvigubas klaidas, kai tuo tarpu lietuvis - vos vieną.

„Buvo geras mačas. Pirmame sete sugebėjau padaryti tai, kas buvo būtina. Turėjau iniciatyvą ir antrame sete, tačiau varžovas gana gerai prisiderino prie mano žaidimo. Manau, kad Suomijos komandos kapitonas Jarkko Nieminenas, prieš kurį man yra tekę žaisti, jam labai padėjo šioje situacijoje. Galėjau pabaigti susitikimą antrame sete, turėjau tam kelias galimybes, tačiau „matchpointų“ metu E. Ruusuvuoris sužaidė tikrai solidžiau. Trečiame sete buvo labai svarbu išlaikyti koncentraciją, džiaugiuosi, kad man pavyko tai padaryti“, - po susitikimo kalbėjo R. Berankis.

Sekmadienį vyks dvejetų mačas ir dar du vienetų susitikimai.

Dvejetų mače L. Grigelis ir Lukas Mugevičius stos prieš Henrį Kontineną ir Patriką Niklasą-Salmineną. Vėliau į aikštę žengs pirmosios abiejų komandų raketės Harris Heliovaara ir Ričardas Berankis. Jei prireiks penktojo mačo, jame susikaus Emilis Ruusuvuoris ir Laurynas Grigelis.

Mačą laimėsianti komanda rudenį dėl patekimo į aukštesnę Deviso taurės varžybų grupę kovos su Egipto ir Danijos poros nugalėtoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių