„Dragūno“ rankininkai dar sykį palaužė kauniečius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūnas“ antrą kartą per keturias dienas nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“.

Sekmadienį Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finale Utenoje kauniečiai krito pralaimėję 22:35, o trečiadienio vakarą Kaune vykusiose Lietuvos rankinio lygos rungtynėse „Dragūnas“ dar sykį šventė pergalę - 40:28 (21:15).

Nugalėtojams 7 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, 6 - Karolis Stropus, 5 - Gytis Šmantauskas. Kauno komandoje 8 sykius pasižymėjo Paulius Šarkauskas, 6 - Modestas Štarolis, 5 - Tadas Bučinskas.

Klaipėdos komandos strategas Artūras Juškėnas neslėpė, kad abiem komandoms pirmoji rungtynių pusė buvo nelengva.

„Abi komandos atrodė išsisėmusios. Bent jau rungtynių pradžioje atrodė, kad „Granitui“ buvo sunku nusiteikti kovoti. Vis dėlto nebuvo lengva abiem komandoms. Mums iš pradžių „nesiklijavo“ gynyba, praleidome palyginti daug įvarčių. Antrame kėlinyje pavyko pagerinti gynybą ir kėlinio viduryje jau viskas buvo aišku. Manau, yra tikrai solidu dukart iš eilės nugalėti „Granitą“ daugiau nei dešimties įvarčių persvara. Ankstesniais metais ne visada tai pavykdavo padaryti net ir su solidesne komandos sudėtimi. Svarbu nesustoti ir toliau taip žaisti“, - po rungtynių komentavo A. Juškėnas.

Šalies čempionate iki atkrintamųjų „Dragūnui“ liko tik vienerios rungtynės - su Vilniaus „Šviesa“. Su šia komanda klaipėdiečiai kovoja dėl reguliaraus sezono nugalėtojo vardo.

„Su „Šviesa“ bus tikrai sunkiau nei su „Granitu“. Yra beprotiškai sunku žaisti su ta pačia komanda trejas rungtynes iš eilės per tokį trumpą laiką. Nors kažkada esame turėję panašią situaciją, tik ne su „Šviesa“. Tai emociškai sunku abiem komandoms - tiek laiminčiai, tiek pralaiminčiai. Tačiau mes turime būti pasiruošę ir turime eiti ir laimėti. Mums stimulas yra tai, kad šį sezoną pralaimėjome „Šviesai“ vieną kartą. Manau, to vieno pralaimėjimo ir turi pakakti, reikia ne ieškoti daugiau stimulų, o demonstruoti gerą žaidimą“, - kalbėjo A. Juškėnas.

Jis pabrėžė, kad ypač svarbu bus laimėti pirmąjį tarpusavio susitikimą šį sekmadienį išvykoje, kad likusios dvejos rungtynės namuose būtų lengvesnės psichologiškai.

„Visi trys susitikimai yra labai svarbūs. Trečiadienį bus lemiamos rungtynės, po kurių paaiškės, kuri komanda bus pirmoje vietoje. Tiek mes, tiek „Šviesa“ norime laimėti reguliarųjį čempionatą, nes tai suteikia ir aikštės pranašumą atkrintamosiose, ir galimybė nesusitikti su kai kuriais neparankiais varžovais. Kitos dvejos rungtynės - kova dėl vietos Baltijos rankinio lygos finalo ketverte. Tikiuosi, kad vyrai ir į jas eis žaisti su tokiu nusiteikimu ir profesionalumu, kokį sirgaliai mato pastaruoju metu. Mes norime būti finalo ketverte ir susikauti su pajėgiausiais kaimyninių šalių rankinio klubais“, - apie laukiančias kovas sakė „Dragūno“ vyriausiasis treneris.

Kitose rungtynėse Alytuje „Varsa-Stronglasas“ įveikė „Uteną“ 45:26 (22:13).

Pirmasis kėlinys aikštelės šeimininkams nebuvo per sunkus, didžiąją kėlinio dalį jie palaikė 4-5 įvarčių persvarą, kurią paskutinėmis minutėmis užtvirtino spurtu ir taip užbaigė kėlinį rezultatu 22:13.

Tempo dzūkai neketino mažinti ir antrame kėlinyje. Jau jo pradžioje „Varsa-Stronglasas“ susikrovė dviženklę persvarą, kurią palengva didino - nuskambėjus sirenai švieslentė rodė rezultatą 45:26.

„Pirmajame kėlinyje buvo kelios situacijos, kai neapsigynėme, tačiau sužaidėme, manau, neblogai. Svarbiausia - neatsipalaiduoti. Tai treneris ir akcentavo prieš rungtynes. Dabar laukia kova prieš Šiaulių komandą ir atkrintamosios, kurioms ruošiamės jau dabar“, - neslėpė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ žaidėjas Nedas Buronko.

„Palaimėjimą lėmė elementarus nuovargis ir žaidėjų rotacijos stoka. Žaidėjų kovingumui priekaištų neturiu, tačiau nuovargis užblokavo žaidybinį mąstymą“, - teigė „Utena“ treneris Gediminas Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių