„Dragūno“ rankininkai pradėjo pasirengimą naujam sezonui

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio lygos čempionų titulą ginsiantys Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pirmadienio vakarą pradėjo pasirengimą naujam sezonui. Startuoti kiek anksčiau nei pernai prireikė sužinojus, kad jau rugsėjo 1-ąją laukia Europos taurės rungtynės.

Įprastai rankininkai pasiruošimą sezonui pradeda treniruodamiesi gamtoje ar žaisdami pliažo rankinį, tačiau šiemet nusistovėjusią tvarką teko pakeisti, nes jau šios savaitės pabaigoje dalis komandos narių su treneriu išvyks į pasaulio studentų rankinio pirmenybes Kroatijoje. Taip pat dirbama salėje, nes į peržiūrą yra atvykęs vartininkas iš Ukrainos – Maksimas Voluvačas (Maksim Voluvach).

„Yra spragų, sunku tas spragas pildyti. Šiuo metu tikriname vartininką iš Ukrainos. Pirmieji įspūdžiai dvejopi. Tikėjomės geriau, bet su mūsų galimybėmis nežinome, ar ką nors geriau rasime. Reikės vaikinui dirbti. Taip pat ieškome dar vieno stipraus žaidėjo, kuris galėtų pagelbėti ir gynyboje, ir puolime. Neaišku, kada atsigaus Lukas Simėnas. Turime bėdų. Du iš trijų komandą palikusių žaidėjų – Laurynas Palevičius ir Benas Vaicekauskas – buvo starto septyneto žaidėjai, tad nuostoliai nemaži“, – sakė čempionų vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Strategas apgailestavo, kad, kaip ir pernai, Europos rungtynės yra visai šalia ir nežinia, ar komanda spės tinkamai joms pasirengti. Vis dėlto „Dragūnas“ nusiteikęs atiduoti visas jėgas, kad perliptų islandų barjerą.

„Nereikia daug kalbėti apie varžovus. Europos taurėje nėra lengvų rungtynių ir lengvai įveikiamų varžovų. Svarbiau yra tai, kokią komandą sukomplektuosime mes ir kaip pasiruošę nuvyksime į Islandiją“, – pabrėžė A. Juškėnas.

„Labai sunku, tikriausiai matosi iš veido spalvos“, – per pirmąją treniruotę juokavo vienas iš daugiausiai patirties turinčių dragūniečių Arvydas Bučius, kuriam jau keletą metų buvo patikėtos ir komandos kapitono pareigos.

Pasak jo, komanda per atostogas pernelyg vadžių neatleido, bet kartu su patyrusiu rankininku Gintaru Cibulskiu teks suvaldyti jaunesnius ir ne tokius drausmingus žaidėjus.

Pats G. Cibulskis sakė, kad pirmasis įspūdis po atostogų – per mažai žaidėjų.

„Tikimės, kad dar pasipildys komanda. Apskritai atėjo sunkus metas – rugpjūčio mėnuo bus labai nelengvas, bet tiek vyrai, tiek treneris esame nusiteikę dirbti. Sportuosime, o rezultatas bus matyti vėliau. Varžovas yra įveikiamas ir šiemet bent vieną etapą turėtume praeiti, jeigu viskas bus gerai“, – vylėsi dragūnietis.

Su „Dragūnu“ dar nesitreniruoja Lukas Vanagas – jis šiuo metu atstovauja Lietuvai Makedonijoje vykstančiame pasaulio U20 čempionate.

Prie komandos dar negali prisijungti ir vasario pradžioje traumą patyręs Lukas Simėnas – jam trūko Achilo sausgyslė ir iki šiol atliekama reabilitacija.

„Nors ir dirbau visą vasarą individualiai, dar trūksta jėgų. Dar jaučiasi skausmai, dar negaliu visko daryti visa jėga. Žinoma, yra ir baimės, staigūs judesiai kelia nerimą“, – pasakojo rankininkas.

Jis nesiryžo spėlioti, kada jau galės dirbti visa jėga.

„To reikia klausti gydytojų. Man gali atrodyti, kad ir dabar galiu rimtai treniruotis, o iš tiesų dar gali reikėti daugiau laiko. Drįstu sakyti, kad tikimybė, jog galėsiu žaisti rugsėjo pradžioje Europos taurėje, yra maža. Matau savo progresą, bet tai reikalauja daug laiko“, – sakė L. Simėnas.

Klaipėdos „Dragūnas“ pirmąsias oficialias naujo sezono rungtynes žais rugsėjo 1 d. Islandijoje – Europos taurėje susitiks su „Selfoss“ ekipa. Rugsėjo 8 d. Klaipėdoje vyks atsakomosios rungtynės. Lietuvos rankinio čempionatas tradiciškai prasideda rugsėjo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių