„Dragūno“ rankininkai užtikrintai pranoko „Ūlą“

Pirmosiose Lietuvos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynėse šeštadienį Klaipėdos „Dragūnas“ namuose net 53:18 (26:7) nugalėjo Varėnos „Ūlos“ rankininkus.

Jau po pirmojo kėlinio buvo akivaizdu, kad antrasis kėlinys tebus formalumas. Net 35 įvarčių skirtumu laimėtose rungtynėse progą pasižymėti gavo dauguma „Dragūno“ žaidėjų. 12 įvarčių nugalėtojams pelnė Laurynas Palevičius, po 7 - Alainas Romeo Eyebe, Arvydas Bučius ir Lukas Juškėnas, po 5 - Šarūnas Ugianskis, Benas Butkus ir Lukas Vanagas, 3 - Gabrielius Virbauskas, 2 -Kęstutis Kremeris.

Varėnos ekipoje 5 kartus pasižymėjo Žilvinas Vaišnoras, po 4 - Lukas Sužiedėlis ir Rolandas Bliznevičius, 3 - Taurintas Markiavičius, 2 - Klaidas Stoškus.

„Ūlos“ žaidėjas Ž. Vaišnoras po rungtynių komentavo, kad beveik pusės komandos draugų nebuvo dėl traumų.

„Taip pat jautėsi treniruočių trūkumas, dar esame pavargę po čempionato. Tikėjomės pralošti kuo mažiau, o kaip išėjo, matome švieslentėje. Tikiuosi, kad atsakomosiose rungtynėse namuose bus komandoje daugiau vyrų, galėsime daugiau keistis, greičiau išbėgti, geriau apsiginti. Šiandien trūko susižaidimo, perdavimai buvo šiaip sau, gynybos beveik nebuvo“, - apmaudą liejo varėniškis.

Tuo metu „Dragūno“ atstovas L. Palevičius apgailestavo, kad pergalė buvo per lengva.

„Šiek tiek gaila, kad taip lengvai nugalėjome, nes tikėjomės šiek tiek rimtesnės kovos. Vis dėlto atkrintamosiose žaidžiame su tokiu varžovu, koks teko. Rezultatas geras, tik po pirmų penkiolikos minučių, kai ženkliau atsiplėšėme, labiau atsipalaidavome ir dėl to buvo klaidų. Galbūt trūko ir nusiteikimo. Varėna visuomet buvo namų komanda, nesvarbu, kokios sudėties žaistų, todėl važiuodami į Varėną tikėsimės didesnės kovos“, - sakė rezultatyviausias Klaipėdos komandos žaidėjas.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas komentavo, kad šias rungtynes vertina kaip treniruotę, ir neslėpė tikėjęsis, jog varžovai atvyks kovingiau nusiteikę.

„Šiek tiek nuvylė varžovai. Varėnos jaunimas yra tikrai ambicingas, bet tikriausiai pirmą kartą mačiau juos taip žaidžiančius, tarsi be noro žaisti. Paprastai jie yra kitokie, nes daugelis yra Lietuvos jaunučių, jaunių rinktinių nariai, bet šį kartą jie nelabai rodė dantukus. Manau, kad namuose jie bus visai kitokie ir tuos dantukus parodys. Mums labai norėjosi tos kovos šiandien, nes nesitikime, kad pusfinalyje bus taip lengva, kaip buvo šiandien. Būtų buvę geriau kiek stipriau pasidaužyti“, - reziumavo A. Juškėnas.

Rungtynių pertraukos metu „Dragūno“ talismanas Dragas apdovanojo klaipėdietį Vygantą, kuris tapo talismano „krikštatėviu“, vardo rinkimuose pasiūlęs vardą Dragas. Jam buvo įteikti „Dragūno“ marškinėliai, šalikas ir firminiai kvapukai automobiliui. Laimėtoją burtų būdu išrinko pats Dragas.

Atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes komandos žais balandžio 18 dieną Varėnoje.


Šiame straipsnyje: dragūnasŪlaRankinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių