Druskininkuose atidaromas didžiausias Baltijos šalyse Sportininkų rengimo centras

Šeštadienį Druskininkuose atidaromas didžiausias Baltijos šalyse Sportininkų rengimo centras, kuriame galės treniruotis sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Per šešerius metus visiškai įrengta pagrindinė centro dalis – universali sporto salė su 500 vietų žiūrovams. Taip pat persirengimo ir higienos kambariai, maitinimosi patalpa.

„Galės žaisti rankininkai tarptautinius standartus atitinkančioje aikštelėje, galės žaisti salės futbolo atstovai, yra dvi autonominės krepšinio aikštelės“, – pasakoja Sportininkų rengimo centro direktorius Julius Matulevičius.

Iki metų pabaigos planuojama įrengti 25 metrų, 8 takelių baseiną, salę kovinėms sporto šakoms, treniruoklių salę ir pagalbines patalpas. Tam skirta daugiau nei 4 milijonai eurų.

Gavus dar lėšų, bus įrengtas 100 vietų viešbutis, medicinos centras.

Po to planuojama pradėti statyti stadioną ir lauko aikštynus. Viso komplekso vertė – 29 milijonai eurų.

„2017 metais per Jonines Lietuvoje, Druskininkuose, vyks šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės finalinis etapas, tai manau, kad tada bus baigtas ir stadionas“, – sako J. Matulevičius.

Šiame centre sportininkams bus sudarytos sąlygos reabilitacijai po traumų bei poilsiui, atgaunant jėgas po sunkių sezonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių