Dviratininkės S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė Europos čempionate – šeštos

  • Teksto dydis:

Berlyne (Vokietija) vykstančio aštuntojo Europos dviračių treko čempionato moterų komandų sprinto lenktynėse ketvirtadienį Lietuvos atstovės Miglė Marozaitė ir Simona Krupeckaitė, kurias treniruoja Dmitrijus Leopoldas, užėmė šeštą vietą.

Atrankos varžybose, kuriose dalyvavo devynios komandos, panevėžietės buvo penktos. Jos du ratus įveikė per 33,366 sek. Į pirmąjį etapą nepateko tik lenkės. M.Marozaitė ir S.Krupeckaitė (33,390 sek.) pirmajame etape 0,421 sek. nusileido būsimoms bronzos laimėtojoms Nyderlandų atstovėms Kyrai Lamberink bei Shanne Braspennincx (32,969 sek.) ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

Penktą vietą užėmė Ispanijos, septintą – Didžiosios Britanijos, o aštuntą – Italijos dviratininkės.

Europos čempionių titulą apgynė pasaulio čempionės ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionės rusės Anastasija Voinova ir Darija Šmeliova (32,560 sek.). Jos kovoje dėl aukso 0,247 sek. aplenkė vokietes Miriam Welte ir Kristiną Vogel. Kovoje dėl trečios vietos olandės (33,180 sek.) įveikė prancūzes Sandie Clair ir Mathilde Gros (33,700 sek.).

M.Marozaitė ir S.Krupeckaitė pernai Europos čempionate Prancūzijoje iškovojo bronzą.

Atkrintamosiose lenktynėse Olivija Baleišytė, pranokusi 10 varžovių, užėmė aštuntąją vietą.

Europos čempionės titulą apgynė 35-erių metų olandė Kirsten Wild. Sidabro medalį pelnė šiemet už lietuvio ištekėjusi rusė Jevgenija Augustinas, o bronzos – italė Maria Giulia Confalonieri.

Pernai Europos čempionato atkrintamosiose lenktynėse Olivija, kurią treniruoja Antanas Jakimavičius ir Solveiga Baleišytė, buvo penkta.

Europos pirmenybėse Berlyne dalyvauja penki Lietuvos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių