Elektrėnų „Energija“ įveikė Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkus

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse antrame kėlinyje atsilikusi Elektrėnų „Energija“ per septynias minutes įmušė penkis įvarčius ir pabėgę iškovojo keturioliktą pergalę iš eilės.

„Energija“ svečiuose 11:5 (3:2, 5:2, 3:1) nugalėjo Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkus.

Tai buvo jau trečiasis šių komandų tarpusavio susitikimas – rugsėjo mėnesį vykusiose čempionato atidarymo rungtynėse elektrėniečiai šventė pergalę rezultatu 7:2, o spalio mėnesį „Hockey Punks“ ekipą įveikė rezultatu 7:3.

Pirmąsias dešimt minučių „Energija“ žaidėjai galingai ir po Aivaro Bendžiaus (5:42), Povilo Verenio (10:21) ir Edvino Boroškos (10:30) įvarčių svečiai pirmavo užtikrintai – 3:0.

Nors netrukus „Hockey Punks“ žaidėjai tris kartus iš eilės užsidirbo pražangas ir vienu metu žaidė vos trise prieš penkis, tačiau „Energija“ persvaros padidinti nepavyko.

Vienu žaidėju mažiau aikštelėje turėję „Pankai“ po Edvardo Ivankevičiaus (17:00) įvarčio sumažino deficitą iki dviejų – 1:3. Vos po 54-ių sekundžių „Energijos“ vartininkas Elvinas Karla vėl traukė įvartį iš savo vartų – pasižymėjo Artūras Švedavičius (17:54) ir prieš antrąjį kėlinį komandas skyrė vienas įvartis – 2:3.

Antrąjį kėlinį „Hockey Punks“ pradėjo fantastiškai – per 18 sekundžių Mindaugas Kieras (22:38) ir Edgaras Rybakovas (22:56) įmušė po įvartį ir pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė „Hockey Punks“ komandą į priekį – 4:3.

Visgi pranašumą šeimininkams išlaikyti pavyko vos aštuonias minutes, o kėliniui persiritus į antrą pusę prasidėjo „Energijos“ įvarčių šou. Per mažiau nei aštuonias minutes du kartus pasižymėjo P.Verenis (32:25 ir 27:22), po įvartį pelnė Lukas Manomaitis (30:48), Lukas Veželis (33:57) ir Ilja Četvertakas (34:59), o „Energijos“ pranašumas padidėjo iki keturių – 8:4.

Trečiojo kėlinio pradžioje „pankui“ Valdui Pikčiui (43:56) pavyko išnaudoti kiekybinį pranašumą ir sumažinti šeimininkų deficitą iki trijų (5:8), tačiau jau po devynių sekundžių įvarčiu atsakė E.Boroška (44:05) ir skirtumas tarp komandų vėl buvo keturi įvarčiai – 9:5.

Likus žaisti septynias minutes, dešimtą „Energijos“ įvartį pelnė A.Bendžius (53:31), o kėlinio pabaigoje dar pasižymėjo Aimas Fiščevas (56:46) ir „Energija“ iškovojo įtikinamą pergalę – 11:5.

Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė E.Karla, o „Hockey Punks“ – Germantas Juškaitis ir Tadas Ramanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių