„Energijos“ ledo ritulininkai lengvai įveikė „Hockey Punks“ ekipą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Elektrėnų ledo rūmuose vyko Lietuvos čempionato rungtynės, kuriose susitiko praėjusių metų finalo dalyviai - Elektrėnų „Energija“ ir Vilniaus „Hockey Punks“.

Nuo antrosios susitikimo minutės pirmavę „Energijos“ ledo ritulininkai nepaliko vilčių varžovams iš Vilniaus ir šventė pergalę rezultatu 7:2 (5:1, 1:0, 1:1).

„Energija“ ir „Hockey Punks“ komandos šiame sezone jau buvo žaidusios tris kartus - pirmose rungtynėse elektrėniškiai pergalę šventė rezultatu 7:2, antrose - 7:3, o trečiose - 11:5.

Nuo pat rungtynių pradžios šeimininkai užvaldė ritulį ir nuolat rengė pavojingas atakas. Pirmasis puikiu smūgiu pasižymėjo Edvinas Boroška (1:53), o jau po trijų minučių Ilja Četvertakas (4:41) smūgiu iš vidutinio nuotolio nuginklavo varžovų vartininką bei padvigubino pranašumą.

Vėliau savo asmeninį šou surengė Povilas Verenis (7:12 ir 10:08), kuris fantastiškų reidu praskrodė pro varžovų gynybą bei įmušė trečią šeimininkų įvartį, o vienuoliktą minutę pakartojo komandos draugo smūgį ir įmušė ketvirtą „Energijos“ įvartį.

Kėliniui artėjant į pabaigą rezultatyvią ataką pavyko suorganizuoti ir „Hockey Punks“ ekipai, kuri po Artūro Švedavičiaus tikslaus smūgio į Elvino Karlos ginamus vartus atidarė savo įvarčių sąskaitą - 1:4.

Praėjus vos dviem minutėms, Lukas Veželis metimu iš vidutinio nuotolio sugrąžino šeimininkams keturių įvarčių persvarą - 5:1.

Antrame kėlinyje „Hockey Punks“ kur kas geriau žaidė tiek gynyboje, tiek puolime. Vilniečiai atliko dvigubai daugiau metimų į „Energijos“ vartus nei pirmame kėlinyje, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko. Tuo tarpu „Energijos“ gretose antrame kėlinyje pasižymėjo vienintelis Aimas Fiščevas (26:03), o po 40 minučių šeimininkai pirmavo 6:1.

Trečiąjį kėlinį įvarčiu daugumoje pradėjo Aurimas Gaidauskas (41:53), tačiau jau po keletos minučių „Hockey Punks“ puolėjas Artūras Švedavičius (43:49) daugumoje atliko metimą, o ritulys pračiuožė pro vartininko kojas - 2:7.

Daugiau įvarčių rungtyėnse pelnyta nebuvo, o rungtynių pabaigoje už smūgį lazda 5+20 baudos minutėmis buvo nubaustas „Hockey Punks“ gynėjas Mindaugas Kieras.

„Energija“ atliko kur kas daugiau metimų į vartus (64 prieš 19) bei surinko mažiau baudos minučių (8 prieš 43).

Šiose rungtynėse ant ledo žiūrovai išvydo ir buvusį Lietuvos rinktinės žaidėją Andrių Židkovą, kuriam tai buvo antrosios Lietuvos čempionato rungtynės šį sezoną. A.Židkovas šiose rungtynėse atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

„Energija“ jau senokai yra užsitikrinusi vietą pusfinalyje, kuriame jau laukia ketvirtfinalio barjerą įveikusi Rokiškio „Rokiškis“ ekipa. Tuo tarpu „Hockey Punks“ komandai tai buvo paskutinės reguliariojo sezono rungtynės, o jų ketvirtfinalyje laukia Vilniaus „Geležinio vilko“ iššūkis.

Antradienį „Energija“ namuose žais paskutinias reguliariojo sezono rungtynes prieš „Juodupės“ ledo ritulininkus.

Pusfinalio susitikimai vyks kovo 11-18 dienomis, o finalai - kovo 18-24 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių