Europos čempionas išbandė naują distanciją varžybose

  • Teksto dydis:

Trakuose vykstančio Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionato antrąją dieną dėl medalių buvo kovojama 1000 metrų distancijoje. Užtikrintą pergalę iškovojo Rio de Žaneiro olimpiadoje 5 vietą užėmę Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, tuo tarpu Europos čempionas Henrikas Žustautas išbandė naują rungtį.

Prieš savaitę Europos čempionu vienviete baidare 200 m nuotolyje tapęs H.Žustautas šį sezoną pradėjo ruoštis naujoms rungtims, nes 2020 m. Tokijo olimpiadoje kanojininkai varžysis 1000 m distancijoje.

Trakuose H.Žustautas sėdo į dvivietę kartu su Osvaldu Murza ir užtikrintai tapo Lietuvos čempionais. 1000 m distanciją čempionai įveikė per 3 min. 41,904 sek. ir artimiausius persekiotojus – Jevgenijaus Kuračionoko ir Ilja Davidovskio dvivietę aplenkė 4,837 sek.

„Kanojininkai bando įvairius variantus ir šįkart 1000 metrų distancijoje į dvivietę sėdo H.Žustautas ir O.Murza. Jų parodytas laikas – gana geras. Dvivietėse valtyse labai daug lemia tarpusavio supratimas – arba be žodžių supranti vienas kitą ir iškart pasiekiami geri rezultatai, arba gali treniruotis kiek nori, bet rezultatų nebus. Kol kas sunku spręsti, ar susilipdys naujas duetas šioje distancijoje, kol kas vyksta bandymai ir įgulų sudėčių dar nekeisime. Artėjančiame pasaulio čempionate, kaip ir prieš savaitę vykusiose Europos pirmenybėse, O.Murza dvivietę irkluos kartu su J.Kuračionoku, o H.Žustautas startuos vienviečių kanojų 200 m varžybose“, – sakė Europos čempiono treneris Kazimieras Rėksnys.

H.Žustautas paskutinę Lietuvos čempionato dieną – sekmadienį startuos ir 200 m sprinto vienviečių ir keturviečių varžybose. Vienviečių varžybose laukiama atkakli kova tarp H.Žustauto ir šios rungties pasaulio rekordininko Vadimo Korobovo.

1000 m distancijoje V.Korobovas nepaliko vilčių savo varžovams. Europos čempionate 8 vietą užėmęs V.Korobovas nuotolį įveikė per 4 min. 0,736 sek. ir antroje vietoje likusį J.Kuračionoką aplenkė 2,915 sek.

Keturviečių kanojų varžybose pirmieji finišo liniją kirto O.Murza, Povilas Dambrauskas, Andrius Jančiukovičius ir Rokas Tamašauskas.

Baidarių dviviečių varžybose Lietuvos čempionų titulą apgynė R.Nekriošius ir A.Olijnikas. Europos čempionate 6 vietą užėmę olimpiečiai 1000 m distanciją įveikė per 3 min. 16,998 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 3,735 sek.

Baidarių vienviečių varžybas laimėjo Jonas Ragauskas. Keturviečių rungtyje nepralenkiama buvo Tomo Jusevičiaus, Vido Kupčinsko, Egidijaus Stepšio ir Elvio Sutkaus įgula.

Moterų baidarių varžybose 1000 m distancijoje išdalinti trys medalių komplektai. Keturviečių varžybose čempionėmis tapo Dovilė Sudeikytė, Gabija Šeškutė, Elena Memliukaitė ir Anelė Šakalytė. Dar vieną aukso medalį D.Sudeikytė ir G.Šeškutė laimėjo dviviečių varžybose. Vienviečių distancijoje pirma finišavo viešnia iš Rusijos Marija Stepanova.

Lietuvos čempionate iš viso dalyvauja daugiau negu 200 baidarių ir kanojų irkluotojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Sekmadienį Trakų irklavimo centre medalius išsidalins sprinto varžybų dalyviai. Kvalifikacinės varžybos prasidės 9:00 val., finalai – 13:30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių