Europos irklavimo čempionato finaluose – net penkios lietuvių įgulos

  • Teksto dydis:

Lenkijoje vykstančiame Europos irklavimo čempionate sekmadienį finaluose matysime net penkias Lietuvos įgulas.

Pirmoji kelialapį į finalą iškovojo jauniausia rinktinės narė - 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė. Suaugusiųjų varžybų debiutantė šeštadienį moterų vienviečių lengvasvorių valčių klasės, kuriose sportininkės sveria ne daugiau 59 kilogramų, antrajame pusfinalio plaukime 2000 m įveikė per 7 minutes 44,09 sekundės ir, vos 1,1 sekundės nusileidusi rusei Anastasijai Janinai, užėmė antrą vietą.

Trečia šiame plaukime finišavo ir taip pat kelialapį į finalą iškovojo britė Imogen Walsh (7:44,62).

Antrieji į finalą pateko porinę keturvietę irkluojantys Dominykas Jančionis, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius bei Vytautas Lapatiukas. Lietuvių kvartetas antrajame paguodos plaukime sugaišo 5 minutes 43,48 sekundės ir vos 1,6 sekundės nusileido tik pergalę iškovojusiems Didžiosios Britanijos atletams.

Trečią bei ketvirtą vietas šiame plaukime užėmė bei tik B finale varžysis Norvegijos ir Šveicarijos įgulos.

Be didesnio vargo į finalą pateko ir porinę dvivietę irklavusios praėjusių metų Senojo žemyno vicečempionės Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė. Senojo žemyno čempionių titulus susigrąžinti norinčios lietuvės pusfinalyje 2000 m nuplaukė per 6 minutes 48,89 sekundės ir nepaliko vilčių varžovėms.

1,87 sekundės nuo lietuvių atsilikusios antros finišavo britės Victoria Thornley ir Katherine Grainger, o trečią vietą užėmusios ir taip pat kelialapį į finalą iškovojusios baltarusės Jekaterina Karsten bei Julija Bičyk Lietuvos duetui pralaimėjo net 5,5 sekundės.

Be vargo į finalą pateko ir jau devintosiose pirmenybėse startuojantis bei penkis Europos pirmenybių medalius iškovojęs vienvietininkas Mindaugas Griškonis. Jis pusfinalyje sugaišo 6 minutes 52,11 sekundės ir 1,94 bei 3,44 sekundės aplenkė antrą bei trečią vietas užėmusius ir taip pat finale irkluosiančius atitinkamai norvegą Olafą Tuftę bei belgą Hannesą Obreno.

Paskutinė kelialapį į finalą iškovojo stipriausia šalies vienvietininkei Lina Šaltytė. Jau šeštajame Europos čempionate startuojanti lietuvė šeštadienį 2000 m nuirklavo per 7 minutes 37,67 sekundės ir, laimėjusi pirmąjį paguodos plaukimą, pateko tarp šešių pajėgiausių žemyno vienvietininkių bei pagerino savo geriausią pasiekimą, kai praėjusiose pirmenybėse buvo septinta.

2,96 sekundės nuo L. Šaltytės atsiliko ir taip pat į pagrindinį finalą pateko danė Fle Udby Erichsen, o kitos trys eilės tvarka finišavusios sportininkės - olandė, britė bei lenkė - varžysis B finale.

Nesėkmingai vyrų porinių dviviečių valčių klasės pusfinalyje startavo Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis. Jie nuotolį įveikė per 6 minutes 34,40 sekundės ir, užėmę penktą vietą, startuos B finale (dėl 7-12 vietų). Lietuviai nuo trečią vietą šiame plaukime užėmusių ir paskutinį kelialapį į pagrindinį finalą iškovojusių ukrainiečių atsiliko net 14,83 sekundės.


Šiame straipsnyje: irklavimasčempionatasvaržybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių