Europos paplūdimio tinklinio čempionate – lietuvaičių pergalė

Austrijoje vykstančiose Europos paplūdimio tinklinio pirmenybių finalinio etapo varžybose, kuriose dalyvauja po 32 pajėgiausias Senojo žemyno vyrų ir moterų poras, antrą pergalę iškovojo pajėgiausia Lietuvos pora - Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

23-ąjį reitingą turinčios lietuvaitės ketvirtadienį lemiamoje keturių porų G grupės dvikovoje per 32 minutes 2-0 (21:18, 21:16) nugalėjo suomes Essi Hasu ir Anniiną Parkkinen (26 reitingas) bei užėmė antrą vietą grupėje.

Jau anksčiau vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinusios Lietuvos tinklininkės kovą dėl medalių pradės šešioliktfinalyje. Pirmosios lietuvių varžovės paaiškės pasibaigus visiems grupių turnyrų mačams ir ištraukus burtus.

G grupės turnyrą laimėjo ir tiesiai į aštuntfinalį pateko septintos pagal skirstymą vokietės Chantal Laboureur ir Julia Sude, kurios ketvirtadienį nieko jau nelėmusiame mače 2-0 (21:11, 21:11) nugalėjo švedes Tadvą Yoken ir Camillą Nilsson, kurioms pirmenybės jau baigėsi.

Europos čempionato prizų fondas tiek moterų, tiek vyrų varžybose - po 100 000 eurų. Nugalėtojoms atiteks po 500 pasaulio (FIVB) reitingo taškų ir 20 tūkst. eurų čekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių