Favoritai užtikrintai žengė į Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato pusfinalius

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksiantis finalinis - antrasis - Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas. Šiame turnyre dalyvauja visos pajėgiausios šalies poros. Būtent turnyro favoritai pirmąją dieną žengė be pralaimėjimų ir pateko į pusfinalius.

Vyrų turnyre favoritai Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis antrajame rate 2-0 (21:12, 21:12) nugalėjo Juliaus Mikučionio ir Kęstučio Gudausko duetą, o trečiajame 2-0 (21:18, 21:15) pranoko Robertą Juchnevičių ir Edviną Vaškelį.

„Paskutinėse rungtynėse su Robertu ir Edvinu tikrai buvo ką veikti. Pirmajame sete jie mums patys atidavė pabaigoje setą po savo klaidų, o antrajame jie turbūt palūžo. Lietuvos čempionate tikrai nėra lengva, nes yra trys-keturios labai stiprios poros. Šiame čempionate turime vienintelį tikslą - nugalėti, įrodyti, kad esame stipriausi Lietuvoje ir ne veltui važinėjame po užsienio turnyrus“, - sakė L. Každailis.

Savo varžovus pusfinalyje A. Rumševičius ir L. Každailis sužinos sekmadienį ryte. Jie žais su Audriaus Knašo ir Tomo Staševičiaus bei Martyno Miliuko ir Gilberto Kerpės mačo laimėtojais.

Be pralaimėjimų šeštadienį taip pat žygiavo ir į pusfinalį pateko Mato Navicko ir Patriko Stankevičiaus duetas. Dramatiškas buvo trečiojo rato mačas, kuriame jie 2-1 (21:15, 17:21, 15:12) įveikė M. Miliuką ir G. Kerpę.

Moterų turnyre pusfinalį tiesiausiu keliu pasiekė dvi pagal reitingą stipriausios poros - Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina bei Urtė Andriukaitytė ir Vytenė Vitkauskaitė. Trečiajame rate I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina 2-0 (21:16, 21:19) įveikė Moniką Šalkutę ir Ievą Kazūraitytę, o U. Andriukaitytė su V. Vitkauskaite 2-0 (21:18, 21:12) įrodė pranašumą prieš seseris Gerdą ir Rugilę Grudzinskaites.

Sekmadienį kovas Lietuvos čempionate tęs po šešias stipriausias vyrų ir moterų poras.

Sekmadienio kovos Vilniaus „Auksma“ aikštyne prie Baltojo tilto prasidės 10 val. Finalai preliminariai turėtų startuoti 13.50 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių