Finale atsitiesęs L. Grigelis iškovojo čempiono titulą

  • Teksto dydis:

Laurynas Grigelis du kartus buvo patekęs į sudėtingą situaciją Maroke vykusiame „Futures“ serijos turnyro finale, tačiau abu kartus sugebėjo atsitiesti ir iškovojo čempiono titulą. Lietuvis po dvi valandas trukusios kovos 4:6, 6:2, 7:5 palaužė kortų šeimininką Lamine‘ą Ouahabą (ATP 513).

Finalą L.Grigelis pasiekė iškovojęs užtikrintas keturias pergales ir gerokai žemesnį reitingą turėjusiems varžovams vidutiniškai leido laimėti mažiau nei po penkis geimus.

Tačiau lemiamoje kovoje viskas susiklostė kur kas sunkiau. Marokietis L.Ouahabas pirmame sete laimėjo lietuvio padavimų seriją ir pirmą dalį.

Vos tik prasidėjo antras setas, L.Grigelis dar kartą nesusitvarkė su savais kirčiais ir atsiliko 0:2. Tačiau tuomet Laurynas laimėjo net šešis geimus iš eilės ir antrą setą.

Lemiamo seto pradžia ir vėl priklausė L.Ouahabui. 32-ejų metų Maroko tenisininkas pirmavo 3:1 ir turėjo dvi progas tašku laimėti oponento padavimų seriją bei dar labiau padidinti savo pranašumą.

Tačiau lemiamus taškus ir vėl rinko L.Grigelis. Jis išlygino rezultatą, pačioje seto pabaigoje dar kartą susitvarkė su varžovo padavimais ir iškovojo čempiono titulą.

Tai antras L.Grigelio laimėtas „Futures“ serijos turnyras šį sezoną. Nors ir tapo čempionu, lietuvis tik nežymiai pakils ATP reitinge. Pagal šios dienos reitingą iš 302-os vietos turėtų užkopti į 299-ą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių