Finaliniame „Autoplius.lt Fast Lap“ etape – rekordas ir filmo vertos lenktynės

  • Teksto dydis:

Šeštadienis „Nemuno žiede“ buvo itin karštas. Jonas Poškus „Time Attack“ rungtyje pagerino sau pačiam priklausiusį trasos rekordą, o „Wolf Race“ lenktynės priminė legendines kino juostas apie automobilių sportą. „Autoreivą“ uždarė puikios „Rally Fast“ lenktynės.

Nuosavo rekordo nokautas

Saulėtą šeštadienį „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktyninkai jautė, kad oras palankus rekordams ir geroms lenktynėms. „Time Attack“ važiavimai pasižymėjo rekordiniu tempu. Dalyviai stengėsi išnaudoti paskutinę progą šiais metais pagerinti savo asmeninius rezultatus ir pakilti taškų lentelėse.

Vienas iš tokių buvo Jonas Poškus, kuris pagerino savo paties antrame etape pasiektą rezultatą daugiau nei viena sekunde. Jam priklausė ir gegužės pabaigoje pagerintas „Nemuno žiedo“ rekordas. Šiandien trasos rekordas yra toks – 1 minutė ir 11,986 sekundės.

Jam iš paskos toje pačioje PRO2500+ klasėje išsirikiavo pagaliau be gedimų lenktynes pabaigęs Antanas Vėbra su plačiąja „Mazda RX-8” ir į „Autoplius.lt Fast Lap“ sugrįžęs Andrius Firantas su „Honda S2000”.

PRO2500 klasėje nepralenkiamas buvo Kasparas Skyrelis su BMW E46. Jam iš paskos atvažiavo dviejų skirtingų kartų „Honda Civic“ automobiliai su Edvinu Mardosu ir Karoliu Gedgaudu prie vairo.

Mažųjų PRO1600 klasėje didžiausią siurprizą neabejotinai pateikė Mantas Neverdauskas su savo „Honda Civic“ įsiterpęs į greičiausiųjų bendros PRO klasės dešimtuką. Lukas Stanevičius su „Honda CRX“ į dešimtuką nepateko, tačiau prieš dvi dienas apsivertęs, susitvarkęs automobilį ir pavarų dėžę, jis liko antras šioje klasėje. Trečioji vieta atiteko Deividui Sakalauskui su „Honda Civic“.

Šimtųjų sekundės dalių pergalė

STR2500+ tradiciškai nepavejamas buvo Dainius Kablys su jau sunkiai gatvėje pritaikomu „Mitsubishi EVO X“. Galingus „Porsche“ už nugaros paliko ir antrąja bei trečiąja vieta atitinkamai džiaugėsi Simonas Urbonas su „Subaru Impreza“ ir Algirdas Gelžinis su „Audi TT RS“.

Silpnesnėje STR2500 klasėje Justiną Gudavičių nukarūnavo Vytas Bilinskas su „Toyota Scion FRS“. J. Gudavičiui su „Mazda Miata“ atiteko trečioji vieta ir jis tik per plauką nusileido tokio paties variklio bet „Honda S2000” savininkui Andriui Karlai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių