Galiūnų turnyro „Savickas Classic 2016“ prizininkais tapo svečiai iš užsienio

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ šurmuliavo Vilniaus sporto festivalis. Didžiausiame sporto ir sveikatingumo renginyje savo veiklą pristatė per šimtą įvairiausių sporto organizacijų, šimtai dalyvių aktyviai sportavo treniruočių zonose, klausėsi įdomių paskaitų ir diskusijų konferencijų zonoje.

Tačiau iš visos festivalio programos aiškiai išsiskyrė vienos varžybos – stipriausių regiono vyrų kova tradiciniame „Savickas Classic 2016“ turnyre, kuriame titanišką jėgą pademonstravo dešimt galiūnų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Vyrai rungėsi septyniose rungtyse: traukė traktorių ir vilkiką; vartė padangas; kėlė luitus bei lengvąjį automobilį; laikė svorius ir nešė nąsčius. Varžybos baigėsi lenko Grzegorzo Szymanskio pergale – galiūnas surinko 54 taškus. Antrąją ir trečiąją vietas laimėjo Latvijos atstovai Aivaras Šmaukštelis (53 taškai) ir Oskaras Martužanas (49 taškai). Tarp lenko ir latvio visų varžybų metu vyko atkakli kova ir tik nežymiai laimėta paskutinė rungtis garantavo mūsų kaimynui iš vakarų 1 –ąją vietą.

Iš lietuvių galiūnų geriausiai pasirodė veteranas Saulius Brusokas. Jis startavo itin nesėkmingai, vilkiko traukimo rungtyje likdamas paskutinis. Vėliau marijampolietis atsigriebė laimėdamas kitas dvi rungtis (luitų kėlimą bei svorių laikymą), tačiau antroje varžybų pusėje į lyderių gretas prasibraut vėl nesisekė, tad galutinėje rikiuotėje jis su 40,5 taškų užėmė 5 vietą.

„Savickas Classic 2016“ galutinė lentelė: 1. Grzegorzas Szymanskis (Lenkija) – 54 taškai; 2. Janis Šleckus (Latvija) – 53 taškai; 3. Aivaras Šmaukštelis (Latvija) – 49 taškai; 4. Oskaras Martužans (Latvija) – 46,5 taškai; 5. Saulius Brusokas (Lietuva) – 40,5 taškų; 6. Edgaras Andersonas (Latvija) – 37,5 taškai; 7. Gunnaras Gimbutas (Estija) – 32,5 taškai; 8. Mindaugas Jaras (Lietuva) – 31 taškas; 9. Dainius Repšys (Lietuva) – 29 taškai; 10. Vitalijus Grižanauskas (Lietuva) – 11 taškų.

Šiose varžybose dėl anksčiau patirtos traumos negalėjo dalyvauti daugkartinis Lietuvos prizininkas Vidas Blekaitis. Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas varžybų nugalėtojui įteikė taurę, o visiems dalyviams renginio rėmėjai padovanojo atminimo dovanėles. Puikus oras, graži varžybų vieta bei visų varžybų metu atkakli kova tarp sportininkų pritraukė nemažą žiūrovų būrį, kurie ne tik stebėjo renginį, bet ir fotografavosi bei bendravo su renginio dalyviais. Prie didžiausio sporto ir sveikatingumo renginio organizavimo prisidėjo Kūno kultūros ir sporto departamentas, Vilniaus miesto savivaldybė, „Reebok“, „Brasa CrossFit“, „Skynet“ bei Lietuvos galiūnų federacija. Renginį organizavo Viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ ir Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių