„Gintarinės poros“ žvaigždyne – ir lietuviai

Kaune vyksiančio Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos parodomųjų ("show dance") standartinių šokių pasaulio čempionato dalyvių laukia ir naktiniai išbandymai.

Tarp dalyvių – sūkuriečiai

Pasaulio čempionatas bus viena pagrindinių gegužės 7–8 d. "Žalgirio" arenoje rengiamo 52-ojo sportinių šokių konkurso "Gintarinė pora" programos dalių.

Varžybose dalyvaus dešimt porų. Tarp jų – beveik visi šiemet Vienoje (Austrija) surengto WDSF profesionalų lygos Europos parodomųjų standartinių šokių čempionato finalininkai iš Italijos, Rusijos, Lenkijos, išskyrus aukso medalius iškovojusius Austrijos atstovus Vadimą Garbuzovą ir Kathriną Menzinger.

Lietuvą reprezentuos Kauno "Sūkurio" klubo šokėjai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė – jie Europos "show dance" čempionais tapo 2014-aisiais.

"Kiekviena pora atliks teatralizuotą kompoziciją pagal pasirinktą temą, muziką ir choreografiją, tačiau su ne mažiau kaip trijų standartinių šokių elementais. Pasirodymui skirtos 4 min. Finale varžysis šeši arba septyni duetai", – papasakojo nusipelnęs Lietuvos treneris, vienas "Sūkurio" vadovų Česlovas Norvaiša.

Peržiūra – iki vėlumos

Prieš čempionatą bus surengta dalyvių peržiūra – ar jų kompozicijos atitinka reikalavimus.

"Atranka vyks gegužės 7-ąją, pasibaigus "Gintarinės poros" varžyboms. WDSF ekspertams siūlėme kitą salę, kad nereikėtų darbuotis iki vėlumos, tačiau jie nesutiko, todėl peržiūros dalyviai iš "Žalgirio" arenos išsiskirstys gilią naktį", – sakė Č.Norvaiša.

Pasaulio čempionato kvalifikacinis etapas prasidės gegužės 8-ąją 14.30 val. Oficialus atidarymas – 19 val., čempionai turėtų paaiškėti iki 21.30 val.

Prizų fondą sudarys 10 tūkst. eurų, iš jų 6 tūkst. skyrė WDSF.

"Viliamės, kad D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė bus tarp prizininkų, nors jų konkurentai – aukščiausio lygio", – sakė Č.Norvaiša.

D.Bentonas – vėl Kaune

"Sūkurio" klubo ir Kauno kultūros centro "Tautos namai" organizuojamos "Gintarinės poros" programoje taip pat numatytos WDSF standartinių ir Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo varžybos.

Arbitrams vadovaus tarptautinės kategorijos vyr. teisėja kaunietė Daiva Dackevičienė.

Paraiškas dalyvauti jau pateikė geriausios Lietuvos poros – kauniečiai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė bei Nikita Moisejenka ir Jurga Gustaitė (abi – "Kaspinas"), vilniečiai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva ("Dileksa") bei Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė ("Ratuto").

Pagrindiniai mūsiškių konkurentai per standartinių šokių varžybas bus Pasquale Farina ir Sofie Koborg iš Danijos bei Madis Abelis ir Aleksandra Galkina iš Estijos, Lotynų Amerikos šokių – WDSF pasaulio reitingo lyderiai, 2014 ir 2015 m. pasaulio vicečempionai bei 2015-ųjų Europos čempionai Armenas Caturianas ir Svetlana Gudyno, taip pat –  Timūras Jusupovas ir Sofija Charina (abi poros – iš Rusijos), Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmanova iš Estijos.

Finalininkams gros 2001-ųjų Eurovizijos nugalėtojo Dave'o Bentono vadovaujamas orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių