Greituminio slalomo čempionatas – Kačerginėje

  • Teksto dydis:

Rugpjūtis automobilių sporto mėgėjus verčia ne juokais padirbėti planuojant savo savaitgalius: bene kiekvieną iš jų greičio mėgėjų laukia varžybos. Kartais – jų ne vienos, o savaitgalio praleidimui renginį tenka rinktis metant monetą.

Kaip tik šį sekmadienį, rugpjūčio 5 dieną, išsiilgusius Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos kvies susiburti „H2AUTO“ Lietuvos greituminio slalomo čempionato penktasis etapas. Paskutinį kartą greituminis slalomas šioje trasoje svečiavosi vėlyvą pavasarį - gegužės 27 dieną. Kaip teigia renginio organizatoriai, varžybos įvyks su trenksmu: ir dalyviams, ir žiūrovams diena tikrai neturėtų prailgti. Nors geru oru Lietuvoje paskutiniu metu sunkiai ką galima nustebinti, apart šiltos dienos, greituminio slalomo mėgėjams etapo organizatoriai žada kiek pakitusią trasos konfigūraciją, ir, kaip ir visuomet, partnerių prizus ir siurprizus.

Dalyvių sąraše – čempionato lyderiai

Nors iki registracija į renginį vyksta iki pat renginio pradžios, į varžybas jau užsiregistravo pusšimtis sportininkų. Tarp jų – sezono lyderiai ir itin puikų varžybų tempą demonstruojantys lenktynininkai, kaip kad Justinas Kvaraciejus su „Subaru Impreza“ ar daugelį trofėjų ir titulų net ir kitose varžybų disciplinose surinkęs ir pergalių sukaupęs Audronis Gulbinas su to paties gamintojo automobiliu.

Technika, kuria planuojama varžytis – nedaug testebina: automobilių tarpe dominuoja visais ratais varomi „Subaru Impreza“, bei galine varomąja ašimi ginkluoti „BMW“ gamintojo automobiliai. Tarp dalyvių galima sutikti ir egzotiškąja tituluojamą „Mazda MX-5“, automobilių sporto entuziastus vis dar stebinančią legendinę „Ford Sierra“.

Tiesa, dalyvių automobilių parke – ir du „Porsche“ gamintojo automobiliai: „911“ modelis su Vytu Šliažu už vairo „SGC3“ klasėje ir Mariaus Draugelio po trasą vaikomas „Porsche Boxster“ („SGC4“ klasė). Abu dalyviai – „H2AUTO“ Lietuvos Greituminio slalomo senbuviai, tad šių varžybų entuziastai trasoje galės stebėti efektingas kovas dėl pergalės. 

Bene didžiausią intrigą pasėjo Valdas Džiaugys, užregistravęs į „Open Class“ „Locost“ tipo automobilį. Paprastai po šiuo vardu slepiasi rankų darbo technika, išsiskirianti ne tik išoriškai kėbulo linijomis, bet ir inžineriniais sprendimais po kapotu.

Renginys – sekmadienio popietę

Kaip teigia organizatoriai, renginys orientuotas į sekmadienio popietę, karščio bangai po truputį atslūgstant. Pirmosios grupės administracinė komisija dalyvių laukia jau 14.00 valandą, o jau 15.00 valandą turėtų prasidėti „H2AUTO“ Lietuvos Greituminio slalomo čempionato varžybos. Kiekvienam dalyviui skiriami 4 važiavimai dviejose skirtingo sudėtingumo trasose: po 2 važiavimus kiekvienoje iš jų. Galutiniu varžybų rezultatu tampa visų važiavimų laikų (ir visų baudų) suma.

Daugiau apie etapą, dalyvius ir renginio programą - „H2AUTO“ Lietuvos greituminio slalomo čempionato etapo organizatorių ASK „Marimotors“ internetiniame puslapyje www.marimotors.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių