Į bušido ringą lipęs A. Zuokas: didžiuojuosi Lietuvos sportininkais

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame bušido turnyre „Bushido & KOK World GP“ netrūko įspūdingų nokautų, lietuvių pergalių ir žinomų žmonių, stebėjusių ringo kovas. Tarp jų – buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Politikas, kuris dvi kadencijas vadovavo sostinei, sutiko pasidalyti savo įspūdžiais. Jis įteikė prizą lietuviui Valdemarui Kuldai, kuris vienoje iš trylikos dvikovų įveikė graiką Vardaką Petrosą.

„Buvau sužavėtas sportininkų profesionalumu ir meistriškumu. Visos kovos buvo išties gražios, o sausakimša salė tik įrodo, kad aistra šiam sportui prilygsta ar net pranoksta meilę krepšiniui. Nors turnyrą stebiu ne pirmą kartą, tačiau šiais metais mane nustebino tai, kad tarp žiūrovų – daugybė moterų. Užnugaryje sėdėjusios žiūrovės kovas komentavo kaip tikros profesionalės! Tikiu sėkminga šio sporto ateitimi“, –  gerų žodžiui ne tik bušido turnyrui, bet ir kovos menams apskritai negailėjo buvęs sostinės meras.

Paklaustas, kuri kova buvo įsimintiniausia, A. Zuokas išskyrė Henriko Vikšraičio ir brazilo Rodrigo Mineiro susitikimą ringe.

„Ši kova įrodo, kad kovos menai reikalauja ne tik fizinio pasiruošimo, bet daug ką lemia technika, psichologija ir savitvarda“,  – pasakojo politikas.

Duoklė sportininkams

Ne vienerius metus pats profesionaliai sportavęs buvęs Vilniaus meras džiaugėsi, kad jam buvo suteikta proga įteikti apdovanojimą vienam iš sportininkų.

„Į ringą lipau ne kaip politikas, bet kaip žmogus, kuris didžiuojasi Lietuvos sportininkais. Svarbiausia, kad galėjau atiduoti pagarbą ne tik bušido kovotojams, bet ir visiems, propaguojantiems kovos menus“, – susidomėjimo sportu neslėpė politikas, kuriam būnant Vilniaus meru savivaldybė suteikdavo „Siemens“ areną bušido turnyrams nemokamai, taip pat kaip ir kitiems kovos menų renginiams.

Ne kartą savivaldybėje sportininkus priėmusio A. Zuoko nuomone, ypatingas kovos menų nuopelnas – jaunų žmonių atgrąsymas nuo vadinamojo gatvės gyvenimo, o nuolatinis užimtumas ir disciplina padeda ugdyti svarbiausias žmogiškąsias vertybes.

„Kovos menai „duoda“ viską, ko reikia vyrui – fizinę jėgą, ištvermę, psichologinę tvirtybę ir užsispyrimą, padedantį gyvenime siekti užsibrėžtų tikslų“, – sakė jis.

Turnyrą stebėjo apie 5 tūkst. žiūrovų, o tarp jų, be A. Zuoko, čia buvo galima pamatyti ir buvusį Lietuvos ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, Seimo narį Kęstutį Smirnovą, grupės SEL lyderį Egidijų Dragūną.

Į ringą lipau ne kaip politikas, bet kaip žmogus, kuris didžiuojasi Lietuvos sportininkais. Svarbiausia, kad galėjau atiduoti pagarbą.

Sužavėjo publika

Įspūdžius apie praėjusį turnyrą „Kauno dienos“ redakcijai panoro išsakyti ir kaunietis Marius. Pasak vyro, šis renginys pasižymėjo neeiline publikos energija ir sportiniu azartu.

„Plojimai skambėjo ne tik visų šalių kovotojams, bet ir juos apdovanojusiems žinomiems žmonėms. Didelių ovacijų sulaukė ir politikas A. Zuokas, kuris, mano nuomone, būdamas sostinės meru, miestą buvo pabudinęs iš letargo miego. Jį tikrai galėčiau prilyginti dabartiniam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui“, – ir šiandien užplūdusias emocijas sunkiai tramdė vyras.

Marius taip pat paminėjo, kad jam įspūdingiausia kova – lietuvio S. Maslobojevo ir marokiečio Noureddine'o Ajnaou.

„Nors priešininkas buvo užvaldytas azarto ir kovojo sulaužyta nosimi, tačiau dar kartą įsitikinau, kad mūsų tautietis turi nepalyginamai daugiau patirties, techninių įgūdžių. Nepaisant to, kovoje atsispindėjo jo diplomatija, kadangi jis nepuolė talžyti jau sužaloto priešininko dar labiau“, – pasakojo kaunietis, kuris pridūrė, kad tokie renginiai galėtų būti dažniau organizuojami ir Kauno „Žalgirio“ arenoje.


Pergalės ir pralaimėjimai

Lietuvos kovotojai šventė dešimt pergalių, o šešios kovos baigėsi nokautais.

Pagrindinėje vakaro kovoje pagal KOK taisykles Lietuvos atstovas S. Maslobojevas (iki 85 kg) nugalėjo marokietį N.Ajnaou. Pergalę mūsiškis pasiekė pirmajame raunde, kuomet varžovas patyrė nosies traumą.

Svorio kategorijos iki 75 kg kovoje pagal KOK taisykles lietuvis Mindaugas Narauskas antrajame raunde pasiuntė į nokautą ispaną Boumą Lambarkį.

„Grand Prix“ svorio kategorijos iki 85 kg ketvertuko (KOK taisyklės) pusfinalyje lenkas Dawidas Mirkowskis nugalėjo Tomą Steponkevičių, o lietuvis V. Kulda teisėjų sprendimu įveikė graiką P. Vardaką.

Finalas vyks birželio mėnesį.

Svorio kategorijos iki 75 kg kovoje pagal KOK taisykles įspūdingą pergalę iškovojo lietuvis Martynas Jasiūnas. Jis antrajame raunde po galingų smūgių nokautavo rusą Vadimą Sorokiną

Muaitai kovoje Tailande dažniausiai sportuojantis Sigitas Gaižauskas vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėjo marokietį Youssefą el Hadmį.

Eilinį kartą savo gerbėjus Lietuvos sostinėje pradžiugino Tomas Pakutinskas. Jis sunkiasvorių (per 93 kg) kovoje pagal MMA taisykles pirmajame raunde nokautavo ukrainietį Jurijų Gorbenką. KOK kovoje H. Vikšraitis (iki 73 kg) teisėjų sprendimu nugalėjo brazilą R. Mineiro. Pirmajame raunde brazilas buvo pasiųstas į nokdauną.

Moterų svorio kategorijos iki 62 kg kovoje pagal MMA taisykles Lietuvos sportininkė Julija Stoliarenko jau 68-ąją sekundę rankos laužimu nugalėjo baltarusę Tacjaną Firsavą.

Kitose kovose Lietuvos atstovas Janas Nausas (iki 71 kg, KOK) pirmajame raunde techniniu nokautu nugalėjo tautietį Arvydą Gervę, estas Andi Uustalu (iki 73 kg, KOK) pirmajame raunde nokautavo lietuvį Mantą Stankį, o dar vienas Lietuvos atstovas Vitoldas Jagėla (iki 73 kg, MMA) teisėjų sprendimu pranoko ukrainietį Antoną Radko.

Įžanginėje kovoje tarp lietuvio Deivido Michnevičiaus ir lenko Tomeko Zamyslowskio (iki 71 kg, KOK) užfiksuotos lygiosios.

Turnyro metu buvo pasveikintas šiemet 60-ąjį gimtadienį švenčiantis bušido teisėjas Zenonas Budraitis.

(Šaltinis: ELTA)



NAUJAUSI KOMENTARAI

komisas

komisas portretas
wilno didziuojasi zuoku...

pizuokas

pizuokas portretas
ar nelilo noras jobtelet i duda aonentui

Anonimas

Anonimas portretas
Neiskreipkite faktu.. Zuokas nusvilptas buvo siaip..
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių